Moartea lui Mihai Șora a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. Numeroase nume grele ale României și-au exprimat regretul profund pe rețelele de socializare. Curg zeci de mesaje de apreciere la adresa celui ce și-a lăsat amprenta adânc în filosofie, dar și în viețile oamenilor care i-au citit, măcar o dată, rândurile scrise din suflet, pentru suflet. Mihai Șora a

Românii și-au exprimat aprecierea și regretul după trecerea în neființă a filosofului Mihai Șora

Unul dintre cei care i-au lsat marelui filosof un mesaj de recunoștință este primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Acesta și-a exprimat regretul față de decesul lui Mihai Șora, dar și recunoștința pentru toată averea spirituală pe care a lăsat-o în urma sa drept moștenire poporului român.

„Mihai Șora, acel mare timișorean, a plecat. Au rămas umorul lui fin, rezistența tenace, vitalitatea inepuizabilă și încăpățânarea de a nu renunța la principii. Legătura lui cu Timișoara a durat o viață: aici a mers la școală, din 1927 (!) la îndrăgitul său liceul Loga, aici s-a simțit acasă și aici s-a întors ori de câte ori a avut ocazia.

Mihai Șora a fost o inspirație pentru generații de români, a echilibrat revolta cu speranța, generozitatea cu determinarea, înțelepciunea cu amuzamentul. Ne va rămâne un far călăuzitor, în Timișoara, România si Europa. Drum lin!”, a scris Dominic Fritz, edilul Timișoarei, pe contul său de Facebook.

Politicianul Anca Dragu a transmis și ea un mesaj după vestea că Mihai Șora s-a stins din viață. Umorul, optimismul și energia pe care o emnana eseistul a fost una unică și irepetabilă, a spus aceasta. Dragu l-a admirat nespus pe Mihai Șora și i-a urmărit activitatea sa, în special prezența pe rețelele de socializare.

„Astăzi este o zi tristă pentru toți cei care l-am admirat pe filosoful și eseistul Mihai Șora, care a murit la spectaculoasa vârstă de 106 ani. L-am urmărit cu drag pe rețelele de socializare, pentru că, o știm cu toții, avea întotdeauna grijă să ne facă să zâmbim, să ne dea încredere, să ne transmită optimismul si energia de care avem nevoie! Domnul Șora va rămâne veșnic în amintirea noastră datorită optimismului molipsitor, a înțelepciunii și a felului în care ne inspira să rămânem copii în suflet! Vă mulțumesc! Drum lin spre cer! Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris și politicianul Anca Dragu.

Citeste si:
Clotilde Armand a câştigat procesul împotriva companiei de...
Clotilde Armand a câştigat...

„Of, chiar mă gândeam că Mihai ȘORA o să trăiască veșnic. Unii oameni pur și simplu nu ar trebui să moară. Odihnește-te în pace, maestre! Lumea este mai săracă fără tine”, a transmis și solistul Mihai Popa.

Moartea lui Mihai Șora a îndurerat o Românie întreagă

Începând de la artiști, oameni policitici și până la oameni de rând, toți și-au exprimat profund regretul și condoleanțe în urma decesului marelui eseist și filosof, Mihai Șora. S-a mai stins o stea, însă acum Mihai Șora strălucește pe bolta cerului.

„Câtă tristețe! Anul trecut când ați împlinit 106 ani, ați făcut o glumă drăguță, ați spus că anul acesta faceți 7 și veți merge la școală. Iată că școala vă așteaptă în ceruri.😥 Ce bine era dacă puteați să ne scrieți de acolo! Drum lin către lumină, domnule Mihai Șora!”, a scris, pe Facebook, pictorița Liliana Oprea.

Citeste si:
Clotilde Armand declară că Guvernul este împotriva sa pentru că nu...
Clotilde Armand declară că...

„Mihai Șora nu mai este. Odihnească-se în pace”, au fost cuvintele lui Mircea Cărtărescu.

„Ne-ați învățat că tinerețea nu are limite de vârstă! Vă mulțumesc! Drum lin, domnule Mihai ȘORA!”, a transmis Iulian Bulai, deputat român.

„Cea mai tristă veste a ultimei perioade: Filozoful, scriitorul, activistul social, iubitorul de viață și de oameni...MIHAI ȘORA! a plecat dintre noi la respectabila vârstă de 106! ani! Drum Lin, MAESTRE! Lumea o să fie mult mai săracă fără Universul tău spiritual și uman! Mă înclin! RIP!”, a fost mesajul lui Claudiu Gălățescu.

„S-a stins un secol de lumină. Drum lin spre stele, Mihai ȘORA!”, a transmis și Ramona Strugariu, europarlamentar.

Maia Sandu, mesaj profund după moartea lui Mihai Șora

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj emoționant după ce a fost anunțată moartea marelui filosof român. Liderul de la Chișinău a spus că Șora a lăsat în urma sa doar bunătate, înțelepciune, optimism și a luptat pentru ca oamenii să fie buni unii cu alții și cu tot ceea ce îi înconjoară.

Citeste si:
Curtea de Conturi a confirmat că primarul Clotilde Armand a...
Curtea de Conturi a confirmat...

„Mihai Șora nu mai este printre noi. Mihai Șora ne-a spus să fim buni și ne-a lăsat atâta înțelepciune, încât va fi mereu parte din noi. Dragi copii, vă doresc să intrați în noul an cu voioșie și înțelepciune (cele două merg mereu împreună). Sunt dintre cei care cred în forța binelui: binele discret, dar sigur, autentic și statornic, fără trâmbițe de la catedră; binele care nu este nici medalie de agățat pe piept, nici coroniță ori prilej de trufie: binele comun. Fiți buni.”, a fost mesajul postat de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei a venit și ea cu un mesaj de recunoștință. Aceasta i-a mulțumit lui Mihai Șora pentru încurajarea pe care i-a oferit-o și pentru puterea de a merge mai departe indiferent de orice obstacol.

Citeste si:
Consilierii locali ai PNL Sector 1 o dau în judecată pe Clotilde...
Consilierii locali ai PNL...

„După alegerile din 2016 am simțit lângă mine un domn care mi-a dat avânt să nu renunț la luptă indiferent ce se întâmplă. Era vară, era în Piața Universității. Eram eu și tu și el și ea. Mulțumesc pentru tot Mihai ȘORA. Dumnezeu să îl odihnească”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.