Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a câștigat procesul contra companiei de salubrizare Romprest. În acest dosar, primarului de sector i-au fost cerute daune morale în valoare de 500.000 de euro.

Clotilde Armand a câștigat procesul cu companiei de salubrizare Romprest

Clotilde Armand a anunțat pe pagina sa de Facebook că a obținut câștig de cauză în dosarul cu compania de salubrizare Romprest.

„În această săptămână am câştigat unul din procesele intentate de compania de salubrizare. (...) Compania de salubrizare a cerut judecătorilor mai multe lucruri, printre care ştergerea postărilor mele de pe Facebook în care explicam de ce acest contract este păgubos pentru Sectorul 1, să nu mai scriu despre compania de salubrizare, plata unor daune morale de 500.000 euro şi restituirea unei garanţii de bună execuţie în valoare de 10 milioane lei. După doi ani de judecată, în care am prezentat magistraţilor toate probele necesare, rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale Ministerului Finanţelor, am câştigat acest proces. Toate solicitările companiei au fost respinse ca neîntemeiate”, a scris sâmbătă Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a menționat că procesul împotriva sa a fost pornit după declaraţii publice în care reclama mai multe nereguli care ar fi fost săvârșite de compania de salubritate.

„Şefii companiei de salubrizare şi-au angajat o casă de avocatură scumpă, nemulţumiţi de declaraţiile mele din noiembrie 2020-iunie 2021, în care reclamam nereguli grave privind contractul de delegare a serviciilor de salubritate: costul uriaş al serviciilor facturate, off-shore-urile unde ajungeau milioanele de euro ale locuitorilor Sectorului 1, cine este, de fapt, în spatele firmei şi cine din fostele administraţii locale (PSD şi PNL) le-a fost complice în cel mai mare furt din bani publici din România post-decembristă. Tot ce am spus public a fost confirmat de ancheta DNA, în iulie 2022, există un prejudiciu record de 200 milioane euro”, a precizat Clotilde Armand.

Citeste si:
Sute de accidente în Capitală în 2022. Zonele cu cele mai multe...
Sute de accidente în Capitală...

Primarul Sectorului 1 spune că pe lângă şantajul mediatic la care a fost supusă în ultimii doi ani, se mai confrunt în instanţă și cu o hărţuire judiciară fără precedent în administraţia publică din România. Oficialul spune încă că nu se intimidează de atacuri, mai ales că legea este de partea sa la acest capitol.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2023 - 07 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.