Deputatul Cătălin Rădulescu, amendat după ce nu a purtat mască de protecție într-o benzinărie, a făcut noi declarații controversate despre incident.

Deputatul Mitralieră spune că a fost amendat pentru că ”m-a recunoscut sau a fost pus de cineva”, deși recunoaște în același timp că nu purta, de fapt, mască de protecție.

Acesta a invocat și un motiv pentru nepurtarea măștii, faptul că aceasta s-a rupt și de aceea nu a mai putut să o poarte.

”S-a întâmplat ca vineri masca să se rupă la unul dintre brațe. Un polițist cu câteva clase, 7 sau 4 clase, mă învață pe mine, eu medic chirurg, cum să port mască. N-am cum să port mască dacă s-a rupt într-o parte. Mi-a spus că trebuia să țin masca în mână”, a declarat Cătălin Rădulescu, în direct, la B1 TV.

Acesta e de părere că polițistul fie l-a recunoscut, fie a fost trimis de către cineva ca să îl amendeze. În plus, Rădulescu mai spune că nu va mai purta mască de protecție.

Citeste si:
Ciolacu și alți membri PSD, amendați pentru nerespectarea regulilor...
Ciolacu și alți membri PSD,...

”Individul a vrut să-mi dea o amendă, probabil m-a recunoscut sau a fost pus de cineva. De azi încolo va spun că eu nu voi mai purta mască. Nu există boală fără simptome”, a mai declarat deputatul Mitralieră.

Ieri, Poliția Română a transmis un comunicat de presă în care arată că deputatul „Mitralieră” nu purta masca de protecție, iar un cetățean a sesizat acest lucru la un polițist aflat în acea zonă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că deputatul PSD ar fi refuzat să își pună masca de protecție și apoi l-ar fi jignit pe polițist.

Cătălin Rădulescu a fost amendat atât pentru tulburarea liniștii publice, cât și pentru că nu a respectat prevederile legale privind măsurile de protecție anti-Covid 19.

Citeste si:
Ciolacu îl acuză pe Orban: „Folosește Poliția Română în scopuri...
Marcel Ciololacu îl acuză pe...

Comunicatul de presă integral emis de Poliția Română:

În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Citeste si:
Reacția lui Vali Vijelie după concertul pe litoral: „Unde e vina mea?
Reacția lui Vali Vijelie după...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.