Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecție în câteva fotografii publicate de către Consiliul European.

Președintele a apărut fără mască de protecție într-un grup restrâns de lideri europeni, în cadrul întâlnirilor de la Consiliul European.

Fotografia a devenit rapid virală, iar președintele a fost criticat vehement de către mulți cetățeni. De aceea, Administrația Prezidențială a publicat un comunicat de presă în care a declarat că purtarea măștii de protecție era opțională în spațiul respectiv.

În imagine, Klaus Iohannis este surprins alături de Emmanuel Macron, de Mette Frederiksen, premierul danez, dar și de Stefan Lovfen, premierul Suedez.

Și în alte fotografii, președintele Iohannis, dar și alți lideri europeni apar sporadic fără măști de protecție.

”În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, a transmis Administrația Prezidențială.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.