Klaus Iohannis a făcut un anunț cu privire la banii pe care România îi va primi, în urma negocierilor de la Consiliul European.

Președintele României a făcut anunțul marți dimineață, în urma a patru zile și patru nopți de negocieri.

Klaus Iohannis a anunțat că România a reușit să obțină fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.

”Am obținut pentru țara noastră o sumă impresionantă – 80 miliarde de euro, pe care o vom folosi pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. De asemenea, o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansarea economică”, a afirmat președintele Iohannis.

Acesta spune că banii de la Uniunea Europeană vor fi folosiți pentru reconstrucția României: ”Vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României.”

Citeste si:
Virgil Popescu: „Îmi doresc să întăresc parteneriatul între România...
Virgil Popescu: „Îmi doresc...

În total, țările din UE vor primi unpachet de ajutor de 750 de miliarde de euro, pe fondul pandemiei de coronavirus.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.