Social 21 Iulie 2020 12:08

Premierul Ludovic Orban l-a lăudat pe președintele Klaus Iohannis pentru „eforturile deosebite” depuse pentru negocierea cu Consiliul European a unui sprijin pentru România în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro.

Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieşit fumul alb şi Consiliul European a luat deciziile mult aşteptate de cetăţenii ţărilor din UE. Mulţumită eforturilor deosebite duse de domnul preşedinte Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro”, a declarat premierul, potrivit digi24.ro.

Ludovic Orban spune că, în perioada următoare, trebuie accelerate „toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE 2021-2027”.

Klaus Iohannis a anunțat că România a reușit să obțină fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, în urma a patru zile și patru nopți de negocieri.

”Am obținut pentru țara noastră o sumă impresionantă – 80 miliarde de euro, pe care o vom folosi pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. De asemenea, o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansarea economică”, a afirmat președintele Iohannis.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.