Mihai Fifor sustine ca, prin modificarea OUG 114, milioane de romani vor avea de suferit si "raul" facut de PNL "abia incepe".

"Guvernul a aprobat proiectul de lege privind modificarea OUG 114, pe care executivul isi va angaja raspunderea in Parlament.

Aceasta decizie a guvernului va afecta milioane de romani, in timp ce adevaratii beneficiari vor fi o serie de companii 'destepte'.

Guvernul PNL ne arata inca o data ca lucreaza in detrimentul cetatenilor si in folosul unor companii din energie, asigurari sau sistemul bancar.

Modificarea OUG 114 va duce, practic, la anularea cresterii anticipate a salariilor din Invatamant de la 1 septembrie 2020, parte a unui acord incheiat intre Guvern si Sindicate. Prin urmare, inainte de a anula masura, Guvernul ar fi trebuit sa denunte acordul cu sindicatele, dar pentru PNL, de cand a ajuns la putere, nu mai exista parteneri sociali, nu mai exista dialog, nu se mai recunosc institutii fundamentale ale statului, cum e
Parlamentul, pe care il ocolesc in dispret fata de Constitutia Romaniei.

De asemenea, modificarea OUG 114 va duce la inghetarea pensiei minime, care se mentine la nivelul de 704 lei din 2019. Va fi redus drastic sporul de 15% pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca.

Se anuleaza plafoanele la gaze si energie electrica pentru consumatorii casnici, astfel ca in iarna anului 2020, preturile la facturile de gaze si curent vor exploda cu circa 15%-20%, ceea ce va genera si o crestere a inflatiei.

Inghetarea salariilor demnitarilor publici va atrage, implicit, inghetarea salariilor a sute de mii de angajati din administratia publica locala. Nu mai vorbim de inghetarea indemnizatiei de hrana si a indemnizatiei de merit, care fusesera negociate cu sindicatele in momentul elaborarii Legii salarizarii unitare.

In schimb, daca pentru cetatenii acestei tari nu sunt bani, PNL gaseste resurse sa ajute marile corporatii din energie, asigurari si sistemul bancar.

Citeste si:
Fifor, despre bugetul de stat: „Este megaţeapa guvernării actuale”
Fifor: „Dacă acest buget...

Este desfiintata taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din domeniul energetic, guvernul renuntand la 600 de milioane lei pe an de la aceste mari corporatii, dar se imprumuta cu sume uriase de la banci pentru a acoperi deficitul bugetar.

Este desfiintata taxa pe activele bancare, fiind afectati toti romanii cu credite in lei contractate inainte de 1 ianuarie 2019. Statul renunta la circa 700 de milioane de lei incasati anual din aceasta taxa, iar bancile isi cresc profiturile cu 700 de milioane de lei.

In acelasi registru, se defiinteaza Fondul de Devoltare si Investitii, fiind anulate investitii locale de 10 miliarde lei. Astfel, pierd proiecte de investitii peste 700 de comunitati din Romania.

Spuneam, nu cu multa vreme in urma....pregatiti-va, raul abia incepe!", a scris pe Facebook Mihai Fifor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.