Preşedintele PSD Arad, Mihai Fifor, consideră că bugetul propus pentru 2021 este „megaţeapa guvernării actuale”, iar dacă acest buget devenea public înainte de alegeri, „oamenii ar fi sancţionat dur PNL pentru austeritatea iresponsabilă”.

Mihai Fifor acuză că prim-ministrul „sfidează şi îşi bate joc din nou de încrederea cetăţenilor, care au votat un anumit program electoral al PNL şi acum se văd minţiţi în faţă".

Bugetul anului 2021 continuă seria ţepelor date românilor. Este de fapt megaţeapa guvernării actuale, pentru că încalcă nu doar angajamente politice şi programul electoral al PNL, ci chiar şi programul de guvernare al actualului cabinet, care a devenit lege prin aprobarea în Parlament, la votul de învestitură de acum două luni. Dacă acest buget devenea public înainte de alegeri, oamenii ar fi sancţionat dur PNL pentru austeritatea iresponsabilă pe care o impune. O dată-n plus se confirmă avertismentele PSD, că Iohannis şi guvernarea şi-au ascuns cu premeditare intenţiile şi au ţinut morţiş să facă alegeri anul trecut, nu în martie, tocmai pentru că ştiau că riscă prăbuşirea", afirmă liderul PSD Arad.

Deputatul Mihai Fifor mai acuză că Guvernul a minţit în legătură cu mai multe subiecte de interes, cum sunt pensiile sau salariile.

I-a minţit repetat pe pensionari că va respecta legea şi va creşte punctul de pensie. I-a minţit pe profesori că va acorda majorările de salarii prevăzute de lege. I-a minţit pe copii în privinţa creşterii alocaţiei. I-a minţit pe antreprenori că-i va sprijini. I-a minţit pe agricultori că vor fi despăgubiţi pentru pierderile provocate de calamităţi. I-a minţit pe studenţi cărora acum le taie transportul gratuit. Cîţu nu intenţionează să majoreze punctul de pensie nici măcar de la 1 ianuarie 2022, aşa cum mincinos a anunţat public. Cîţu ia din buzunarele profesorilor 700 de milioane de lei - ultima tranşă de creştere salarială cuvenită pentru a ajunge la grila anului 2022. Cîţu taie 300 de milioane de euro din cele 500 de milioane angajate prin OUG 224/2020, sprijinul pentru HORECA”, susţine parlamentarul PSD Arad în comunicat.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Fifor a mai subliniat că „PSD va respinge categoric acest buget al austerităţii”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Februarie 2021 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.