Andrei Caramitru, membru USR, a explicat ca el nu il sustine pe Klaus Iohannis pentru ca "nu este ce ne trebuie acum" si "e un om distant si care nu se oboseste".

"Stiu ca unii dintre voi sunt suparati ca nu il sustin pe Iohannis. Nu e un om rau insa nici nu este ce ne trebuie acum. L-am votat data trecuta. Asa ca incerc sa va explic pozitia mea - pornind de la campania de prezidentiale de acum cativa ani, cand a fost ales.

Inainte de primul tur - au iesit toate povestile cu copiii, cu casele. Biserica l-a atacat ca nu e ortodox. Si - desi era atacat de toti - Iohannis a facut o campanie total inepta si in care practic a fost absent (a dat un interviu celebru in care a spus ca profesorii care nu au multe case au 'ghinion', de exemplu). Ponta era pe cai mari, prim ministru in functie.

Dupa primul tur, Ponta avea un avans imens. Si, intre cele doua tururi, m-am vazut intamplator cu unul din sefii campaniei lui Iohannis. L-am intrebat - ce faceti oameni buni cu campania asta? Fiti mai prezenti, mai incisivi ce naiba.

Omul imi raspunde: suntem toti frustrati. Efectiv nu avem ce face. Uite si tu:
* I-am facut program domnului candidat cu 5 intalniri pe zi in Moldova. Omul a zis: cum adica sa fiu plecat de acasa toata saptamana ? Pot merge marti la pranz la o intalnire si inca una vineri. Atat. Restul am program in Sibiu.
* Avem o echipa intreaga sa il pregatim pentru dezbaterea cu Ponta. A refuzat sa se intalneasca cu ei, ca nu are chef. O sa il faca Ponta praf in direct - ai de capul nostru (exact asta s-a si intamplat daca tineti minte).

Iohannis a castigat insa incredibil doar din cauza urii anti-PSD si scandalului de la sectiile de votare din diaspora.

Atunci mi-am dat seama ca Iohannis e un om distant si care nu se oboseste. Pentru care chiar cei apropiati lui nu conteaza. Care nu asculta de sfaturi. Capacul mi l-a pus nominalizarea PSD-istului Mihalache ca sef de cancelarie - desi toti votantii lui si societatea civila s-au opus. A preferat sa se asigure ca sistemul nu e deranjat - pentru ca e mai simplu sa servesti sistemul decat sa te lupti ca sa il schimbi.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

De atunci - imi pare rau dar nu am mai fost un sustinator (mai degraba am tot sperat si am cerut sa faca ceva pentru noi din frigul din Piata Victoriei - si rugamintile noastre nu au prea avut nici un ecou). Toate evenimentele de atunci mi-au confirmat prima impresie. Si - chiar nu am chef sa mai stam inca 5 ani cu cineva la Cotroceni care va servi si se la lasa servit si ghidonat de sistem. Asta e.

Prefer pe cineva care chiar are energia si ambitia sa schimbe lucrurile. Care asculta oamenii si merge zi de zi printre ei. De-asta votez cu Dan. Si mai votez cu Dan ca sa nu mai dam o sansa PSD-ului, ca sa nu intre in Turul2. Ca sa dispara naibii odata pentru totdeauna", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.