Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ALDE va vota, la vedere, in favoarea motiunii de cenzura. 

"Cu putin timp in urma s-a incheiat sedinta ALDE, in care la primul punct pe ordinea de zi am avut dezbaterea in legatura cu votul pe motiunea de cenzura si cu toate ca o serie de parlamentari mi-au spus ca inainte de aceasta sedinta ca ei sunt hotarati sa voteze motiunea, corect democratic a fost sa avem aceasta discutie in forul statutar care a hotarat cu majoritate de voturi, o singura abtinere, votarea motiunii de cenzura. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru ca unii sunt inca pe drum de la aeroport si isi vor pune imediat ce ajung semnaturile", a declarat Tariceanu, la finaul sedintei de partid de luni.

"Readuc aminte ca pe 26 august Delegatia Permanenta, intr-un vot covarsitor, a decis retragerea de la guvernare, generata de incapacitatea premierului de a-si asuma un program de relansare a coalitiei si a actiunii guvernului", a mai spus liderul ALDE, potrivit Mediafax.

Tariceanu a mai declarat ca vor vota in favoarea motiunii de cenzura, pentru ca premierul Viorica Dancila si Guvernul ii duc cu gandul "la tari de lumea a treia".

"Am decis sa votam in favoarea unei motiunii impotriva unor actiuni ale premierului si Guvernului care ne duce cu gandul la tari de lumea a treia, mi se pare absolut regretabil. Am avut discutii cu fosti colegi de coalitie", a adaugat Tariceanu.

Cand a fost intrebat cum vor vota alesii ALDE, Tariceanu a raspuns: "La vedere, asa ca veti avea spectacol".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.