Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca ii face plangere penala presedintelui Klaus Iohannis, pentru abuz in serviciu, dupa refuzul de a o numi in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale.

"Am luat act de noua scrisoare redactata de presedintele Johannis si cred ca sunt indreptatita sa fac mai multe precizari:

Este evident ca nu exista niciun motiv de legalitate pentru respingerea mea la functia de ministru al Dezvoltarii, asa cum a statuat CCR. Sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania, nu sunt condamnata penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici noua, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru il recunoaste si Klaus Johannis si, deci, singura modalitate legala admisa de Constitutie ca sa fie motiv de respingere, i-a cazut de la primul paragraf.

Scrie despre faptul ca nu am experienta administrativa, omitand, in text, un amanunt semnificativ din CV-ul meu, transmis si la dosar, ca am fost primar al unuia dintre cele mai mari orase din Romania si, judecand dupa scorul electoral obtinut pentru al doilea mandat, cetatenii au apreciat performanta mea.

Motivul real pentru care ma respinge Klaus Johannis se refera la declaratiile politice facute in decursul anilor, drept garantat de Constitutie, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lectia de democratie si Constitutie Klaus Johannis a lipsit mereu, dar acum tine sa ne arate si sub propria semnatura.

Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personala, consider ca dl. Klaus Johannis se incadreaza perfect la infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297, alin 1 si 2, Cod Penal, motiv pentru care am inceput deja redactarea unei plangeri penale in acest sens", a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.