Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, afirma ca datele din mediul economic legate de numarul firmelor intrate in insolventa si faliment, datoriile acestora, dar si alte situatii inregistrate in mediul bancar si in cel al marilor corporatii "vin din neaplicarea legii de catre ANAF".
"Sunt convins ca tot ce s-a intamplat in acesti ani, dupa Revolutie, in zona insolventei, in zona marilor corporatii, in zona sistemului bancar, in zona multor elemente care au facut obiectul ordonantei faimoase 114, vin din neaplicarea legii de catre ANAF. Adica nu poti sa ai in zona de insolventa, faliment, 63 de miliarde de lei... Firmele au fugit in zona de insolventa pentru ca prealabil insolventei sunt mai multe etape legale si in Codul Fiscal si in Codul de Procedura Fiscala, pe care daca ANAF-ul le-ar fi respectat, acele firme nu ar fi putut sa fuga in aceasta zona, sa insele parteneri de afaceri in economie, sa insele statul prin neplata unor sume importante si alte astfel de aspecte. Daca ANAF-ul nu avea instrumentul legal si simtea nevoia sa fie o lege sau Codul Fiscal sa fie adaptat, trebuia sa spuna. Absolut nimic. Mai mult, Ministerul de Finante a primit aviz negativ atunci cand am schimbat cadrul legislativ pe insolventa, anul trecut.

Cand va veni proiectul de buget se va vedea exact care este planul ANAF-ului. Numai ca planul ANAF-ului ani de zile nu a avut si elemente de atac in zona de neincasare pe TVA, de evaziune. Vreau sa vad un plan, dincolo de planul de incasari pe care ne bazam atunci cand facem bugetul, si cum actioneaza ANAF-ul pentru a face verificarile marilor companii, la multinationale, la banci
", a afirmat Eugen Orlando Teodorovici duminica, intr-o emisiune la Antena 3, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.