Premierul Viorica Dancila a declarat ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala, dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a comunicat joi, in cadrul unei discutii telefonice, ca nu va lua pana saptamana viitoare nicio decizie cu privire la nominalizarea noilor ministri la Transporturi si Dezvoltare Regionala.

"Vom sesiza CCR, astazi am vorbit cu domnul presedinte Iohannis, l-am sunat pe domnul presedinte, am vrut sa vad ce s-a intamplat, daca va nominaliza cei doi ministri, avand in vedere ca suntem in perioada premergatoare preluarii Presedintiei Consiliului UE si ca este foarte important ca noii ministri sa-si preia dosarele, sa ia legatura cu presedintii comisiilor din Parlamentul European, sa vorbeasca cu raportorii. Domnul presedinte mi-a spus ca inca mai analizeaza si ca pana saptamana viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligati sa facem aceasta sesizare la Curtea Constitutionala pentru ca avem in fata o perioada foarte grea, o perioada in care Guvernul trebuie sa se prezinte asa cum trebuie pentru a avea o Presedintie de succes si nu ne putem juca cu altfel de lucruri", a declarat joi Viorica Dancila la Parlament, potrivit Agerpres.

Intrebata ce i-a transmis, mai exact, presedintele, premierul a spus: "Presedintele, asa cum am spus inainte, presedintele a spus ca o sa mai analizeze pana saptamana viitoare".

"Daca imi dadea o data, o spuneam, deci mi-a spus ca pana saptamana viitoare..", a completat ea.

Fiind intrebata cand va fi depusa sesizarea la CCR, premierul a precizat: "Maine (vineri - n.r.), da, vom sesiza Curtea Constitutionala".

Dancila: Am trimis presedintelui demisiile lui Sova si Stanescu

Dancila a mentionat, dupa intalnirea cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, avuta la Palatul Parlamentului, ca a trimis presedintelui Klaus Iohannis cele doua demisii.

"Le-am trimis amandoua demisiile. Cred ca saptamana trecuta sau la inceputul saptamanii, luni, cred ca le-am trimis. Nu stiu exact, dar vreau sa va spun ca maine demisia ministrului Transporturilor Lucian Sova implineste 15 zile, deci trebuie sa vedem ce facem", a spus prim-ministrul.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Intrebata daca de vineri va fi blocata activitatea Guvernului avand in vedere ca expira cele 15 zile de cand Lucian Sova si-a dat demisia, Dancila a raspuns: "Este greu de spus, am cerut informatii la Ministerul Justitiei si la SGG sa vedem care este situatia, astfel incat sa ne incadram in normele legale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.