Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare, vineri, in procesul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, contesta modul de tragere la sorti a completurilor de cinci judecatori de la Instanta suprema.

Initial, Liviu Dragnea a dat in judecata Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu decizia Colegiului de conducere al ICCJ din luna septembrie, prin care s-a hotarat sa nu fie aplicate noile reglementari privind formarea completurilor de cinci judecatori.

Vineri, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a venit cu o completare si a anuntat in sala de judecata ca liderul PSD solicita atat suspendarea, cat si anularea deciziei din 8 noiembrie a Colegiului de conducere de la ICCJ, in baza careia au fost trase la sorti noile completuri de cinci judecatori.

Flavia Teodosiu a sustinut ca noile completuri au fost trase la sorti fara ca Instanta suprema sa astepte publicarea de catre Curtea Constitutionala a motivarii deciziei privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si ICCJ pe tema constituirii completurilor de 5.

Avocata a precizat ca tragerea la sorti a completurilor de 5 magistrati de la Instanta suprema este nelegala, iar lui Dragnea i-au fost incalcate drepturile procesuale.

In opinia avocatei, Instanta suprema ar fi trebuit sa-i traga la sorti doar pe presedintii completurilor si nu pe toti membrii.

Tot acum, Flavia Teodosiu a solicitat Curtii de Apel Bucuresti sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie privind dispozitiile articolului 32 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

"Domnul Dragnea este total nevinovat. A fost judecat altfel decat ar fi trebuit", a mai declarat avocata.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus in instanta o cerere, prin care solicita anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instantei supreme, prin care s-a hotarat sa nu fie aplicata noua procedura de constituire a completurilor de cinci judecatori, prevazuta de Legea 304/2004.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Dragnea sustinea, in cererea depusa, ca Instanta suprema si-a asumat aplicarea selectiva a prevederilor Legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de cinci judecatori afecteaza legalitatea hotararilor judecatoresti, pronuntate dupa data de 23 iulie 2018, cand au intrat in vigoare noile dispozitii, scrie Agerpres.

Dupa ce Curtea Constitutionala a admis o sesizare a premierului Viorica Dancila si a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si ICCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecatori, Instanta suprema a tras la sorti noile completuri pe data de 8 noiembrie.

Liviu Dragnea este judecat la Instanta suprema in dosarul DGASPC Teleorman, in care a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.