Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca urmeaza sa propuna o lege a achizitiilor publice, in baza amendamentelor elaborate de primari din diverse formatiuni politice.

"Eu stiu ca este grav cand citesti executie bugetara pana in 20% - si pe mine ma sperie aceasta cifra - dar haideti impreuna sa vedem de ce avem o executie bugetara atat de redusa. Vi se pare ca eu sau colegii mei nu am muncit in doi ani? Noi am venit cu multe proiecte, am vrut sa facem foarte multe lucruri, pe care vrem sa in continuare sa le facem, dar noi nu suntem o entitate separata de restul tarii.

Noi trebuie sa ne supunem legislatiei in vigoare. Legea achizitiei este proasta in continuare si fac un anunt in premiera. Nu am uzitat pana acum, pentru ca am considerat ca nu este normal sa fortez anumite reguli pe care le-au instituit fostii primari generali, dar sunt nevoita sa apelez la dreptul pe care il am, de primar general, de a legifera, si voi propune in premiera o lege a achizitiilor publice, pe care o voi depune eu, ca primar general, pentru ca am acest drept legal", a spus Firea, citata de ziare.com.

Edilul Capitalei a tinut sa mentioneze ca proiectul de lege va cuprinde amendamente care au fost elaborate de catre primari atat ai PSD, cat si ai PNL, UDMR sau ai altor formatiuni politice.

"Atributiile primarului, fie el si primar general, sunt limitate de lege. Stiti foarte bine ca am militat alaturi de alti primari din tara, PSD, PNL sau alte culori politice, in cadrul Asociatiei Municipiilor, pentru modificarea legii achizitiilor publice, care ar fi permis intr-adevar dezvoltarea acestei tari, prin dezvoltarea oraselor. Din nefericire, toata munca noastra de la AMR s-a dus pe apa sambetei, pentru ca mult prea putine amendamente pe care noi le-am propus au fost luate in considerare si sunt acum parte din noua lege a achizitiilor publice. Atat in tara, cat si in Bucuresti sunt foarte multe proiecte blocate din cauza legislatiei greoaie, care blocheaza si franeaza in continuare tara, a achizitiilor publice. Doar pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6 de catre STB, fost RATB, a trebuit sa muncim doi ani. Normal, intr-o tara civilizata, in maximum sase luni se putea realiza innoirea parcului auto", a adaugat ea.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.