Procurorul general Augustin Lazar a spus miercuri ca "declaratiile politicienilor sunt libere intotdeauna si e vizibil ca sunt exagerate", fiind intrebat cum comenteaza afirmatia senatorului Claudiu Manda ca persoane din conducerea Jandarmeriei vor fi puse sub acuzare in dosarul privind protestul din 10 august.

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, marti, la Antena 3, ca a primit un mesaj "pe surse" ca miercuri cei din conducerea Jandarmeriei vor fi pusi sub acuzare sau vor fi facuti suspecti in dosarul privind protestul, informeaza Agerpres.

Prezent miercuri la sediul CSM, Lazar a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratia lui Claudiu Manda, iar procurorul general a spus: "Declaratiile politicienilor sunt libere intotdeauna si e vizibil ca sunt exagerate. Nu am nicio intentie sa comentez asemenea declaratii".

Tot acum, Lazar a fost intrebat despre polemicile dintre el si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Eu nu polemizez cu nimeni", a raspuns Lazar.

La sediul CSM a ajuns si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a fost intrebat daca considera ca a fost intarziata adoptarea regulamentului de numire a procurorilor in Sectia speciala de investigare a infractiunilor din justitie.

"Ne aflam la CSM, unde avem un singur punct pe ordinea de zi - adoptarea regulamentului privind numirea procurorilor la Sectia speciala pentru investigarea infractiunilor din justitie (...) La sedinta de saptamana trecuta, a fost amanata (...). Trebuie sa se operationalizeze (Sectia, n.r.) pentru ca asa spune legea, care este imperativa", a afirmat Toader.

Plenul CSM discuta miercuri Regulamentul privind numirea, continuarea activitatii si revocarea procurorilor cu functii de conducere si de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor savarsite de magistrati.

Pe 20 iulie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii pentru modificarea si completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

Principala prevedere a legii - infiintarea Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor

"In cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se infiinteaza si functioneaza Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, care are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie isi pastreaza competenta de urmarire penala si in situatia in care, alaturi de persoanele prevazute la alin. (1), sunt cercetate si alte persoane. In cazul infractiunilor savarsite de judecatorii si procurorii militari, dispozitiile art. 56 alin. (4) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt aplicabile", se arata in lege.
Citeste si:
Augustin Lazar: "Am plecat cand am hotarat eu, dupa indeplinirea...
Augustin Lazar: "Am plecat...

"Sectia incepe sa functioneze in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Cauzele de competenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie inregistrate la orice structura de Parchet si nesolutionate pana la data la care Sectia este operationala se inainteaza spre solutionare Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, de indata ce aceasta este operationala", mai prevede legea. csm


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.