Presedintele Klaus Iohannis a declarati marti, ca PSD incearca sa amputeze puterile presedintelui si ca CCR face acelasi lucru, prin decizia data in casul Kovesi.

Iohannis sustine ca a citit motivarea CCR in cazul demiterii Laurei Codruta Kovesi si ca este inca in faza de analiza a acesteia. Presedintele aminteste ca puterile presedintelui sunt slabite de coalitia de la guvernare si de catre CCR.

"In aceasta etapa recunosc ca motivarea CCR aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari. Dar o aprofundare ne va duce mai aproape de adevar. (...) Putem sa constatm ca PSD incearca de o buna vreme sa amputeze puterile presedintelui Romaniei. De ce? Fiindca actualul presedinte are in multe privinte alta parere decat majoritatea pesedista din Parlament.

(...) Nu cumva aceste legi ale Justitiei au fost modificate si pentru a diminua puterea presedinetlui? Este clar ca PSD acesta incearca. Din pacate decizia CCR vine in aceeasi linie de diminuare a rolului presedintelui in procedura de demitere a unui inalt procuror.

Daca citim motivarea, se pune intrebarea: care mai este statul procurorilor in Romania? Mai sunt ei independenti sau sunt dusi in subordinea ministrului Justitiei, nu sub autoritatea, asa cum scrie in Constitutie?

O alta intrebare: Avem un nou super ministru al Justitiei care spune si presedintele executa? Ce mai este CSM? Cum poate sa isi indeplineasca rolul principal, de garant al Constitutiei, daca nici nu mai conteaza in procedura de demitere a unui procuror sef?

Klaus Iohannis: Statul paralel nu exista

Despre amenintarile lui Liviu Dragnea la adresa procurorilor: "Cum se trezește un politician, care este și infractor, să meargă la televizor să amenințe magistrații după ce a convocat un miting mediocru anti-justiție?

PSD vazand ca nu reuseste sa dea presedintele tarii s-a gandit ca este o solutie sa slabeasca puterile presedintelui. Eu le spun clar: nu este o solutie. Statul paralel este o inventie a pesedistilor ca sa justifice lupta anticoruptie. Nu exista decat un stat, Romania, pe care il reprezint eu. Restul sunt povesti", a mai declarat presedintele.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.