Fostul premier Sorin Grindeanu a fost avizat cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”impotriva” (PNL si USR) si o abtinere (PMP) de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru preluarea functiei de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), informeaza europafm.ro.

"Azi am avut parte de foarte multe intrebari politice, desi aceasta autoritate este una apolitica, iar eu in acest moment sunt un om care nu face parte din niciun partid politic. Asta este modalitatea de numire. Am fost propus de guvernul Romaniei. In acest moment am avut audierea, este o institutie pe care o cunosc de aproape, este o institutie cu care am colaborat si in mandatul de ministru si atunci cand am fost membru in comisia de IT din Camera Deputatilor, este o institutie care merita toata atentia si care merita a reveni acolo unde ii este locul ca prestigiu si recunoastere europeana. Relatia cu Liviu Dragnea este foarte buna in acest moment", a spus fostul sef al Executivului la iesirea de la audieri, potrivit antena3.ro.

Votul urmeaza sa fie dat in plenul reunit, posibil, saptamana viitoare.

Postul de presedinte a ramas vacant in urma demisiei lui Adrian Dita.

Pe 11 mai, Adrian Dita a fost numit de catre plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, cu 236 voturi ”pentru” si zece ”impotriva”.

Adrian Dita, a ocupat, din noiembrie 2015 pana in mai 2017, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom Romania. Totodata, din martie 2011 pana in mai 2017, a avut si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. In perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. In perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone Romania, scrie News.ro.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.
Inainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui Romaniei, calificand aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.