Procurorii Parchetului Instantei Supreme au decis clasarea dosarului care il viza pe fostul premier Victor Ponta pentru fapte de evaziune fiscala.

"La data de 22 martie 2017 s-a dispus clasarea cauzei privind infractiunea de conflict de interese (3 fapte) ce au fost retinute in sarcina lui Victor Viorel Ponta, raportat la calitatea sa de prim ministru (cauza mediatizata prin comunicat nr. 1026/ 5 iunie 2015)", arata DNA pe 12 mai, potrivit ziare.com.

Reactia lui Victor Ponta nu a intarziat sa apara in urma acestui anunt.

"Ma intreaba jurnalistii cum comentez decizia Parchetului General!

Acuzatia ca nu am inregistrat fiscal un contract de inchiriere putea fi verificata in maxim 24 ore ( deoarece in declaratia mea de avere era trecut chiar si nr. de inregistrare de la Administratia Fiscala din Gorj - locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheselu mi-a deschis si a "lucrat" la acel dosar doi ani dupa care nu l-a clasat ( pe motivul evident ca fapta nu exista - asa cum prevedea legea) ci l-a declinat catre Parchetul General pentru continuarea cercetarilor.

Cred ca nu pe mine ar trebui sa ma intrebe cum comentez solutia ci pe Dl procuror Jean Uncheselu!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Amintim ca in 4 noiembrie, Victor Ponta si-a depus mandatul, iar o zi mai tarziu, presedintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.

Citeste si: Victor Ponta si Dan Sova, trimisi in judecata in dosarul Turceni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.