Dosarul Turceni-Rovinari ramane la ICCJ si se va stabili termen de incepere a judecarii, dupa ce judecatorul de camera preliminara a respins cerererile de trimitere a cauzei la DNA, pentru refacerea unor anchete, stabilind legalitatea probelor si actelor de urmarire penala.

Judecatorul care analizeaza in camera preliminara legalitatea privind rechizitoriul din dosarul Turceni-Rovinari a respins ca neintemeiate cererile si exceptiile invocate, la termenul din 6 noiembrie, de catre fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

"Constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, privind pe inculpatii Ciurel Laurentiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurentiu-Octavian, Sova Dan-Coman si Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala", se arata in decizia judecatorului.

Acesta mai dispus inceperea judecatii in dosarul Turceni-Rovinari, urmand sa fie stabilit primul termen la judecarea in fond. De asemenea, s-a stabilit ca in 17 decembrie sa fie verificata masura preventive a controlului judiciar luata fata de Dan Sova, care va fi citat pentru acel termen.

Decizia de luni poate fi contestata de inculpatii din dosar.

La termenul din 6 noiembrie, din Camera preliminara, au fost formulate mai multe cereri in dosarul Turceni-Rovinari, intre care si restituirea cauzei la Directia Nationala Anticoruptie pentru refacerea partiala a unor anchete, si au fost ridicate mai multe exceptii.

In 17 septembrie, la aproape trei luni si jumatate de la punerea sa sub urmarire penala in dosarul Turceni-Rovinari si dupa cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis in judecata, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

In 21 septembrie, Judecatorul de camera preliminara de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a analizat, la primul termen din dosarul "Turceni-Rovinari", masurile asiguratorii si preventive dispuse de procurori.

In 4 noiembrie, Victor Ponta si-a depus mandatul, iar o zi mai tarziu, presedintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, scrie MEDIAFAX. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

In acelasi dosar, Dan-Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, va fi judecat, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Sova a fost trimis in judecata sub control judiciar.

Citeste si:
Proiectul lui Dacian Cioloș, respins de Biroul Național
Proiectul lui Dacian Cioloș,...

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.