Politica 4 Mai 2017 09:16
Trei foruri de conducere ale ALDE - Biroul Politic Executiv, Biroul Politic Central si Delegatia Permanenta - se reunesc joi in sedinte succesive pentru a decide excluderea fostului co-presedinte al formatiunii, Daniel Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joia trecuta sa propuna Delegatiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu avertizandu-i pe cei care au semnat contestatiile in instanta sa si le retraga, altfel vor fi si ei exclusi.

"Eu nu am votat, colegii mei au votat si aceasta propunere va fi inaintata Delegatiei permanente care va avea loc saptamana viitoare, joi (...) Aceasta decizie a Biroului Politic Executiv de a propune excluderea nu e una care sa ma bucure, dar in acelasi timp eu vreau sa ii avertizez pe toti foarte clar ca nici colegii mei si nici eu nu suntem dispusi sa incasam asa toate prostiile, toate aberatiile care sunt spuse la adresa noastra. Putem sa avem dispute, diferente de puncte de vedere pe chestiuni politice, dar in momentul in care toate aceste declaratii sunt numai atacuri la persoana, atunci iesim din cadrul de desfasurare normala a discursului politic si actiunii politice si atunci trebuie sa ne vedem fiecare de treaba inainte", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

El le-a transmis si un avertisment sustinatorilor lui Daniel Constantin care au semnat contenstatiile din instanta impotriva organizarii congresului din 22 aprilie sa isi retraga semnaturile daca vor sa mai ramana in partid.

"Pana saptamana viitoare, cei care au semnat contestatiile in instanta au posibilitatea sa le retraga. Daca isi retrag semnaturile, atunci putem sa ne vedem in continuare de drum impreuna, daca nu, fiecare isi alege drumul pe care crede ca trebuie sa mearga", a mai spus Tariceanu.

In replica, Daniel Constantin a scris Facebook ca, prin actiunea de excludere a sa din partid, Calin Popescu Tariceanu isi „santajeaza” colegii pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el isi va sustine in continuare procedurile in instanta impreuna cu cei care sunt alaturi de el.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...

„Intre mine si domnul Tariceanu, intre mine si o parte dintre cei care au fost NUMITI sambata in conducerea ALDE, este o diferenta fundamentala de gandire si de abordare politica. Ma delimitez in mod categoric de actiunile initiate de Tariceanu, de felul in care acesta intelege politica in anul 2017. Din pacate, Tariceanu a ramas captiv unui stil arhaic de a face politica. Crede ca la 27 de ani dupa revolutie poate sa se comporte asa cum o facea in anii 1990. Inclusiv prin actiunea de excludere a mea, Tariceanu isi santajeaza colegii de partid pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitie, iar abuzul comis sa fie certificat”, a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus ca pozitia sa si cea a lui Calin Popescu Tariceanu sunt „ireconciliabile din cauza principiilor”.

„Nu pot si nici nu vreau sa fac echipa cu un om care zdrobeste onoarea si nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este marturia spuselor mele”, a completat fostul vicepremier.

Citeste si:
Rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși....
Rușii din fruntea Petrotel...

In ceea ce priveste Congresul ALDE, Daniel Constantin a reiterat faptul ca a fost „nestatutar” si „imoral”, Tariceanu luand decizii care pericliteaza viitorul partidului.

„A fost un congres pe care il consider nestatutar si imoral, unde Tariceanu a luat decizii care pericliteaza viitorul ALDE. Actioneaza in continuare in ilegalitate, asa cum probabil ca s-a obisnuit. Astazi, la data la care ia masuri impotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit sa il conduca singur, nu este validata in mod oficial la tribunal. Cred, tot mai mult, ca actiunile lui Tariceanu impotriva mea au fost premeditate. A ales sa ingroape liberalismul sub un maldar de functii in care si-a numit camarila de servili. Acesta este Tariceanu si noul ALDE, subordonat total si obedient, asa cum doreste sa il conduca”, a subliniat fostul copresedinte ALDE.

Citeste si:
Orban, discutii cu demisionarii din Pro Romania: "Ei sunt mai de dreap
Orban, discutii cu...

Daniel Constantin a tinut sa precizeze ca nu accepta „politica pumnului in gura”.

„Spre deosebire de el, eu nu mint si nu comit abuzuri. Intotdeauna cand am intrat in casa cuiva mi-am aratat respectul fata de cei pe care i-am gasit acolo. Spre deosebire de mine, Tariceanu intelege respectul prin prisma abuzului pe care este obisnuit sa il comita”, a mai afirmat el.

Fostul copresedinte ALDE a sustinut ca se va lupta in continuare pentru „dreptate si pentru a arata derapajele care au condus la aceste evenimente”.

„Sunt proceduri in instanta pe care le voi sustine in continuare alaturi de cei care sunt alaturi de mine. In perioada urmatoare voi decide impreuna cu ei calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodata sa fac o politica prafuita de trecutul si de prezentul lui Tariceanu sau al altor lideri care inteleg ca in 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzura!”, a conchis Daniel Constantin.

Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.