ALDE face un apel la Guvern pentru redeschiderea școlilor, pe care le-au închis „instituind o falsă stare de urgență”, în condițiile în care chiar ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%.

Mesajul integral postat pe pagina de Facebook a ALDE:

Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!

Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%. Printr-o scamatorie logică și bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, «o măsură de solidaritate cu medicii din spitale».

Rata de infectare “sub 1%” dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali - că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

Citeste si:
O relație bună cu propriul copil: 4 întrebări pe care ar trebui să...
Menține o relație bună cu...

În cadrul congresului reunit ALDE – PRO România s-a decis ca reprezentanții PRO România din Parlament să susțină ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic să fie testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile să rămână deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!

PRO România propune un pachet de măsuri susținute de ALDE pentru a redeschide școlile în siguranță:


  • Testarea săptămânală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

  • Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

  • Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională de 1%..

  • Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.În PROmisiunea noastră de a scoate țara din criză, redeschiderea școlilor este una dintre cele 5 măsuri pe care le aplicăm DIN PRIMA ZI!”, a transmis ALDE în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook.

Citeste si:
Rafila: Copiii nu sunt „răspândaci”. Toate studiile arată acest lucru
Rafila: Copiii nu sunt...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.