Valentin Mircea ramane in functia de sef al Corpului de control, pana la finalul mandatului Cabinetului, anunta purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu. El a precizat ca seful Corpului de control isi anuntase intentia de a pleca din Executiv, inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur.

”Seful Corpului de control si-a anuntat intentia de a pleca din Executiv inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de control. Premierul a avut o discutie cu Valentin Mircea si au convenit ca pana la finalul acestui mandat seful corpului de control sa ramana in functia pe care o detine”, a precizat, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Si seful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, a scris pe Facebook ca inca de la inceputul lunii septembrie i-a cerut sefului Guvernului ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fie eliberat din functie, insa primul ministru l-a rugat sa ramana pana la finalizarea mandatului actualului Cabinet.

”Avand in vedere informatiile aparute in aceasta dimineata in mass-media, precizez urmatoarele: inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate. Primul ministru m-a rugat sa raman insa in continuare, pana la finalizarea mandatului actualului guvern”, a scris Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

El a precizat ca proiectul de OUG privind infiintarea Inspectiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri sa se afle un functionar public, in vederea asigurarii profesionalismului si stabilitatii structurii de control a Guvernului.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Anterior, surse politice au declarat ca seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, ar urma sa plece din functie incepand cu 1 octombrie.

Seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sambata, pe Facebook, modul in care s-au comportat institutiile statului din punctul de vedere al comunicarii in cazul cutremurului de sambata noaptea, afirmand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia.

"Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris oficialul guvernamental, la scurt timp dupa producerea cutremurului.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca afirmatia lui Valentin Mircea, potrivit caruia oamenii nu ar trebui sa se bazeze pe institutiile statului roman in cazul unui mare cutremur, este periculoasa, precizand ca nu se poate spune ca autoritatile au esuat, pentru ca nu a fost nevoie de nicio interventie in cazul seismului din noaptea de vineri spre sambata.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, pentru News.ro, ca Executivul nu isi asuma pozitia lui Valentin Mircea.

Ulterior, Valentin Mircea a sters postarea de pe Facebook si a afisat pe pagina sau un mesaj potrivit caruia opiniile exprimate pe pagina sa "reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului".

"Este vina mea ca nu am fost innteles. In curand voi reveni inapoi, in mediul privat, iar comunicarea va fi facuta in principal pe LinkedIn, Twitter si pe blogul meu profesional", a mai scris seful Corpului de Control.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.