Primaria Capitalei are in plan noi masuri care fac parte dintr-o serie de proiecte menite sa ofere protectie si facilitati sporite persoanelor vulnerabile, scrie Gandul.

"Am avut astazi (n.r. vineri) o intalnire de lucru cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, pentru a stabili noi masuri de dezvoltare a serviciilor oferite categoriilor sociale vulnerabile.

Am discutat despre o serie de proiecte sociale, cum ar fi "banca de alimente", Bucurestiul fiind singura Capitala europeana fara o banca de alimente pentru preluarea, depozitarea, prelucrarea si distribuirea alimentelor oferite de producatori si marile lanturi de retail categoriilor de persoane nevoiase care ar putea beneficia de acestea.
Sunt foarte determinata sa punem bazele proiectului bancii de alimente, pentru ca reprezinta o componenta fireasca a procesului de prevenire a risipei alimentare. De fapt am fost foarte interesata de combaterea acestui fenomen, inca de cand s-a dezbatut proiectul de lege privind limitarea risipei alimentare in Senat, proiect pe care l-am si votat.

Am explicat ca s-a identificat o cladire care ar putea gazdui aceasta banca de alimente si ca se doreste accesarea de fonduri europene pentru amenajarea acesteia.

Un alt subiect abordat a fost dezvoltarea serviciilor oferite oamenilor fara adapost, avand in vedere ca, in ultimii ani, numarul celor care necesita cazare in sezonul rece a crescut semnificativ ( 56% dintre acestia provenind din alte judete). DGASMB are in prezent la dispozitie 700 de locuri de cazare. Ca o solutie temporara, pentru aceasta iarna, se va supune votului consilierilor generali posibilitatea achizitionarii sau inchirierii unor containere pentru suplimentarea locurilor, urmand ca anul viitor sa se dezvolte si alte centre pentru persoanele fara adapost.

Am vorbit si despre dezvoltarea programului de spalatorii sociale in toate sectoarele Capitalei. In prezent, DGASMB pune la dispozitia categoriilor defavorizate doua spalatorii sociale una in Calea Grivitei nr. 216, cu o capacitate de 10 masini de spalat si 10 uscatoare, si cea de a doua la OMINIS, cadrul Complexului de Servicii Sociale, unde sunt 10 masini de spalat. Aceste servicii sunt destinate persoanelor nevoiase, care nu au posibilitatea sa isi poata spala hainele acasa.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Avand in vedere cererea foarte mare, este necesara dezvoltarea unei retele de spalatorii sociale. Aceste facilitati trebuie sa fie prezente in toate sectoarele Bucurestiului, in special in sectoarele 2,3, 5 si 6 unde nu exista astfel de servicii. Va rog sa identificati in cel mai scurt timp spatii corespunzatoare, astfel incat bucurestenii care au nevoie de aceste facilitati sa poata beneficia de aceste servicii cat mai repede posibil.
Am mai explicat ca a un alt proiect pe care actuala administratie doreste sa-l dezvolte este cel privitor la construirea de noi crese in Capitala. Ca Primar General si ca mama, in primul rand, inteleg foarte bine necesitatea mamelor care doresc sa se intoarca la serviciu, dar care nu au cu cine sa isi lase copiii.

Municipalitatea are in administrare 12 crese cu 425 de locuri, dar avand in vedere cererea tot mai mare, acestea au devenit insuficiente. Avem in pregatire alte doua crese, care, pot deveni functionale in maxim sase luni, ambele in sectorul 1, iar in viitorul apropiat vom identifica si alte noi spatii care pot gazdui crese pentru parintii care doresc sa se intoarca mai repede la serviciu", a scris primarul General al Capitalei pe Facebook.

Citeste si:
Omnichannel: o abordare integrată pentru dezvoltarea magazinului...
Omnichannel: o abordare...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.