Autoritatile din Ploiesti ar putea fi obligate sa returneze contravaloarea unor proiecte pe fonduri europene de zeci de milioane de euro, pe motiv ca investitiile facute in cadrul acestor proiecte nu sunt folosite de comunitate, a anuntat primarul Adrian Dobre, care a dat ca exemplu o linie de tramvai reabilitata, dar nepusa in functiune, si un parc construit pe un camp, dar neintretinut din cauza lipsei angajatilor care sa faca acest lucru.

Primaria Ploiesti ar putea fi nevoita sa returneze cateva zeci de milioane de euro, bani aferenti unor proiecte pe fonduri europene prin care a fost construit un parc si a fost reabilitata o linie de tramvai, dupa ce s-a constatat ca, la cateva luni de la finalizarea investitiilor, cele doua obiective nu sunt utilizate asa cum ar fi trebuit.

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a afirmat, marti dupa-amiaza, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Ploiesti, ca, in urma unui control facut la Ploiesti de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, specialistii acestei institutii au atras atentia asupra faptului ca obiectivele construite pe bani europeni trebuie folosite de comunitate si nu tinute fara a avea utilitate.

"Exista riscul sa platim banii inapoi pentru ca nu avem oameni angajati la data la care ne-am asumat ca acest proiect (Parcul Municipal Vest - n.r.) va fi finalizat, adica 30 iunie 2016, pentru ca nu avem utilaje cu care realizam lucrarile necesare in parcul respectiv la 30 iunie 2016. Astea sunt realitatile pe fonduri europene pe care le-am regasit in primarie. Hipodrom idem, tramvaie - s-ar putea idem pe tronsonul 102", a afirmat Adrian Dobre, in fata consilierilor locali ploiesteni.

Ulterior, el a declarat, raspunzand unor intrebari, ca specialistii de la ADR Sud Muntenia veniti in control la Ploiesti luni au recomandat autoritatilor sa puna in functiune linia tramvaiului 102.

"Dupa efectuarea reparatiilor care au avut loc in urma sesizarilor facute de catre Transport Calatori Express (societatea care gestioneaza transportul in comun - n.r.), recomandarea reprezentantilor ADR a fost de punere in functiune a tramvaiului, pentru ca acest tramvai trebuia sa fie in exploatare inca din momentul in care s-a stabilit termenul final la care acest proiect trebuia finalizat, finalizarea lui insemnand si faptul ca tramvaiul trebuie sa circule pe acele linii. Faptul ca au fost o serie de inadvertente, iar acest lucru nu a permis functionarea tramvaiului, si ma refer aici la o serie de reparatii pe care constructorul a trebuit sa le faca in aceasta perioada de timp, a dus la posibilitatea nefunctionarii tramvaiului, dar acum va trebui ca acest tramvai sa fie pus in functiune", a afirmat Dobre.

Citeste si:
Comună din România independentă energetic, facturi mai mici
Comună din România...

Totodata, intrebat care au fost aprecierile ADR Sud Muntenia in legatura cu o serie de probleme tehnice semnalate la linia de tamvai 102 in urma testelor, Dobre a spus ca specialistii de la aceasta institutie considera ca aceste probleme au fost deja rezolvate.

"Dansii (reprezentantii ADR Sud Muntenia - n.r.) au considerat ca problemele tehnice de care vorbeam au fost solutionate de catre constructor. Mai ramane in discutie pozitionarea liniilor care va fi determinata dupa expertiza, daca este corespunzatoare sau nu aceasta pozitionare si, daca nu e corespunzatoare, cine e de vina, proiectantul sau constructorul", a explicat primarul.

Primaria municipiului Ploiesti a accesat, in ultimii ani, fonduri europene pentru reabilitarea sau construirea mai multor obiective de interes public, intre acestea numaradu-se reabilitarea liniilor de tramvai din oras, construirea celui mai mare parc din oras, dar si renovarea si extinderea hipodromului.

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

Toate cele trei proiecte aveau ca termen de finalizare sfarsitul anului 2015, insa niciunul dintre ele nu a fost terminat la timp, motiv pentru care Consiliul Local Ploiesti a trebuit sa prelungeasca termenele de finalizare si sa puna bani de la bugetul local pentru inchierea investitiilor incepute si proiectate a fi realizate pe bani de la Uniunea Europeana, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.