Un deputat PSD, cu identitate protejata, le-a declarat procurorilor ca Sebastian Ghita si-ar fi santajat colegii pentru ca acestia sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii.

"In ziua votului, Ghita Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputatii de la toate formatiunile politice si i-a rugat sa nu voteze cererea, promitandu-le direct sau lasandu-le sa se inteleaga ca atunci cand au nevoie, usa televiziunii RTV le este deschisa, avand in vedere si faptul ca urmeaza doua campanii electorale anul acesta. A fost de la sine inteles ca, in cazul unui vot in favoarea arestarii observat, consecintele erau dezastruoase pentru cel in cauza", a precizat parlamentarul cu identitate protejata in fata procurorilor anticoruptie.

De asemenea, deputatul a precizat in declaratia pe care a dat-o la DNA ca votul ar fi putut fi observat in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai intamplase niciodata pana atunci, ceea ce ar fi inseamnat ca "exista posibilitatea ca din cele patru camere, una sa fie a postului Romania TV sau chiar a lui personala, scopul fiind de a monitoriza votul fiecarei persoane care trecea pe la urne", se arata in declaratie.

"A fost prima data de cand sunt parlamentar cand s-a permis la un vot cu bile sa fie lasate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maxima. Ghita Sebastian Auresian foloseste televiziunea sa ca o forma de santaj pentru oamenii politici, iar toata forta financiara si relationala detinuta o foloseste ca mijloc de a obtine in schimb avantaje persoanale de orice natura", mai sustine martorul cu identitate protejata.

Totodata, colegul de partid al lui Sebastian Ghita le-a mai spus procurorilor ca il cunoaste personal pe acesta, precizand ca "Ghita Sebastian Aurelian a avut in ultima perioada si are la acest moment atata putere financiara si relationala incat deciziile lui au fost si sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat si ma refer aici, in principal la Victor Ponta si Liviu Dragnea. Astfel, Ghita Sebastian Aurelian a putut sa impuna, in perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 pana in noiembrie 2015, fara probleme, numirea, mentinerea sau revocarea in functii publice importante a unor persoane la nivel judetean sau central. Aceasta forta a lui Ghita Sebastian Aurelian era si este potentata de detinerea postului de televiziune Romania TV unde are posibilitatea sa promoveze imaginea unor politiciei sau sa-i distruga", se mai arata in declaratia data in dosar.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Sebastian Ghita a fost instiintat vineri de procurorii DNA Ploiesti ca trebuie sa plateasca o cautiune de 13 milioane de euro, suma reprezentand 10 % din averea parlamentarului, estimata la aproximativ 130 de milioane de euro. Surse judiciare au declarat ca la stabilirea cautiunii s-a avut in vedere gravitatea faptelor, starea materiala si faptul ca patru persoane cercetate in acest dosar au fost arestate preventiv. Masura a fost luata dupa ce plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA de retinere si arestare a parlamentarului.

Intrebat de acuzatiile pe care i le aduce colegul de partid, Sebastian Ghita a declarat, la iesirea de la audieri, ca „imi este interzis sa va ofer orice fel de informatie. Nu am voie sa spun nimic. Procurorul mi-a spus ca nu am voie sa vorbesc, am scris acele lucruri si nu am voie sa le incalc. Ma simt interzis”.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.