Liderul UNPR, Gabriel Oprea, le solicita senatorilor sa voteze pentru aprobarea solicitarii DNA in ceea ce il priveste, prin intermediul unei scrisori deschise adresate presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintelui Comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc.

''Conform art.109, alin.2 din Constitutia Romaniei si a deciziilor nr. 93/1999 si 270/2008 ale Curtii Constitutionale, numai Senatul Romaniei poate cere urmarirea penala a unui fost ministru pentru fapte comise in timpul exercitarii functiei de ministru, care in prezent detine calitatea de senator. Va aduc la cunostinta faptul ca nu doresc sa beneficiez de aceasta imunitate de procedura, socotind ca se va stabili adevarul, adica nevinovatia mea. In consecinta, solicit colegilor mei senatori sa voteze cererea de urmarire penala, pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului", spune Oprea in scrisoarea deschisa data publicitatii miercuri.

El reitereaza faptul ca se considera nevinovat. ''Nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic in plus fata de ceilalti ministri de resort. Exista un plan de masuri care functioneaza in baza unor instructiuni, adoptat inainte de anul 2000, care prevede asigurarea protectiei si a insotirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului. Consider ca gestul meu va face ca nici imaginea Senatului si nici imaginea UNPR sa nu fie afectate, asa cum se intampla, din pacate, de fiecare data cand sunt in discutie astfel de subiecte", afirma senatorul.

Daca Oprea nu demisioneaza din Senat, el poate fi ''salvat'' prin votul colegilor sai. Singurul partid care a declarat public ca va vota in favoarea cererii DNA este PNL.

Biroul Permanent al Senatului a trimis miercuri solicitarea DNA in cazul lui Gabriel Oprea Comisiei juridice, care se va intruni in sedinta martea viitoare, a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca ALDE va lua o decizie privind votul dupa ce dosarul va fi studiat.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol, scrie MEDIAFAX.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.