Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat joi, de Tribunalul Bucuresti, la un an si patru luni de inchisoare, in dosarul in care este acuzat ca a luat 25.000 de euro ca sa obtina eliberarea unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.

Solomon Wigler a primit o pedeapsa de un an si patru luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, iar judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care l-a condamnat a dispus si confiscarea de la acesta a sumei de 25.000 de euro si a mentinut sechestrul asigurator pus de procurori pe bunuri ale accestuia.

Decizia poate fi contestata de Solomon Wigler si de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in aceasta cauza.

Solomon Wigler a fost arestat preventiv in 4 iunie 2015, dar in 9 noiembie, Tribunalul Bucuresti a decis sa fie plasat in arest la domiciliu, masura fiind prelungita ulterior.

Dosarul in care Solomon Wigler a fost condamnat joi este desprins din el in care a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, tot pentru trafic de influenta, respectiv pentru ca ar fi luat 204.000 de euro pentru interventii in aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

In iunie 2015, la trimiterea primului dosar in judecata, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Solomon Wigler in legatura cu pretinderea si primirea sumei de 25.000 euro de la o persoana, martor denuntator in cauza, pe care ar fi asigurat-o ca ar avea influenta asupra primarul general al Capitalei, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.

Tribunalul Bucuresti a inregistrat in 19 noiembrie 2015 cel de-al doilea dosar al lui Solomon Wigler, a inceput judecarea cauzei in 10 decembrie si a pronuntat sentinta dupa o luna, respectiv in 14 ianuarie 2016.

In primul dosar, in care este acuzat tot de trafic de influenta, Solomon Wigler a fost condamnat, pe 19 noiembrie 2015, de Tribunalul Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu executare. Instanta a dispus atunci si confiscarea speciala a 154.000 de euro de la Wigler, suma obtinuta prin savarsirea infractiunii.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Solomon Wigler a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care incepe in 21 ianuarie judecarea apelului, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Solomon Wigler, in calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, in mai multe randuri, 230.000 de euro si a primit, in mai multe transe, 179.000 de euro de la un o persoana (martor denuntator in cauza), promitand ca va interveni la functionari din aparatul administrativ al edilului si la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru initierea si votarea unor proiecte de hotarare care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificarii a trei supermarketuri in Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Capitalei.

Dupa primirea celor 179.000 de euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective, Solomon Wigler a fost prins in flagrant, in 3 iunie 2015, in timp ce primea alti 25.000 de euro, din diferenta de 51.000 de euro de la suma pretinsa.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Procurorii DNA au aratat, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a lui Solomon Wigler, ca acesta a fost inregistrat audio-video in timp ce solicita sau primea mita in biroul sau de la etajul 14 al Primariei Capitalei, el spunandu-i la un moment dat unui om de afaceri: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?".

In referatul procurorilor se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri. Intr-una dintre aceste situatii, pentru a obtine autorizatia de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersectia a doua bulevarde, Solomon Wigler ar fi cerut sa primeasca mita sub forma contravalorii unui contract de executie a lucrarii pentru realizarea solutiei de trafic.

Intr-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu ar fi cerut aceluiasi om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe langa ceilalti consilieri, in asa fel incat sa fie votata o hotarare legata de donarea unui teren. Wigler ar fi cerut ca banii sa ii fie virati in transe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al sotiei omului de afaceri in contul sotiei consilierului.

Citeste si:
Igor Jovkva, consilierul lui Zelenski: Știm că vom câştiga
Igor Jovkva, consilierul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.