Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova, in noul dosar in care parlamentarul este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca apelul din dosarul in care este acuzat, alaturi de alti peste 70 de inculpati, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Judecarea dosarului a fost amanata de la ora 09.00 la ora 12.00, astfel ca Liviu Dragnea a plecat de la sediul ICCJ, urmand sa revina la ora la care incep discutiile in cauza.

Intrebat, la plecarea de la sediul ICCJ, cum va vota PSD in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului Dan Sova, Liviu Dragnea a raspuns: "Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justitiei. Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii".

Si copresedintele PNL Alina Gorghiu anunta, vineri, ca liberalii vor incuviinta cererea DNA in cazul lui Dan Sova, afirmand ca PSD ar face un "gest civilizat" daca i-ar cere senatorului sa demisioneze din Senat.

Liderul PNL a mai spus ca, in contextul incercarilor de recredibilizare a clasei politice si a institutiilor democratice, PSD ar trebui sa inteleaga ca nu trebuie sa mai existe nicio diferenta intre discursul public si ce se intampla la vot.

Potrivit Alinei Gorghiu, prezumptia de nevinovatie exista, in conditiile in care, odata ridicata imunitatea parlamentara, judecatorul este cel care aproba solicitarea de retinere si arestare preventiva formulata de procurorii DNA.

Cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova, care a ajuns vineri la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost trimisa Biroului Permanent al Senatului.

In sedinta Biroului Permanent de luni se va decide trimiterea cererii catre Comisia juridica a Senatului, care va intocmi un raport, in urma audierii lui Dan Sova, a declarat, petnru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Procurorii DNA au cerut aviz de la Senat privind retinererea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiti pentru a achita un imobil cumparat in Bucuresti.

Mihai Balan a fost retinut joi de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lui preventiva. Solicitarea a fost respinsa vineri de instanta, care a dispus luarea masuri controlului judiciar, in dosarul in care Balan este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca a incheiat un contract de asistenta juridica cu o firma, influentat de senatorul Dan Sova. Dan Balan a fost pus in libertate, insa decizia nu este definitiva si a fost contestata de procurorii DNA la aceeasi instanta.

Dan Sova este acuzat si in Dosarul Turceni-Rovinari, in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta.
In 25 martie, Senatul a respins cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a lui Sova, care a primit 79 de voturi "pentru" si 67 "impotriva", senatorii sustinand insa ca, potrivit regulamentului, nu au fost intrunite conditiile legale pentru aprobare. Decizia a fost luata desi Constitutia prevede ca incuviintarea cererii se face cu majoritatea senatorilor prezenti.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Votul a fost contestat la Curtea Constitutionala de catre PNL si a fost reluat in 2 iunie, cand plenul a respins, din nou, cererea DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.