Social-democratii au inceput, duminica dimineata, sa vina la urne pentru a alege presedintele partidului, singurul candidat de la acest scrutin intern fiind Liviu Dragnea, actualul presedinte interimar al partidului.

Procesul de votare a inceput la ora 8.00 si se va incheia cel tarziu la ora 20.00. Fiecare sectie de vot va putea decide cand sa opreasca procesul, avand in vedere ca exista localitati unde sunt putini membri, iar astfel nu va fi nevoie de o perioada lunga de timp pentru vot. Sunt asteptati la urne aproape 533.000 de membri PSD din tara, dar si din strainatate.Au drept de vot doar membrii PSD care au cotizatiile platite la zi si se afla in evidenta actualizata a filialelor locale.

Membrii PSD trebuie sa voteze in sectiile deschise in localitatea unde sunt inregistrati ca membri, insa va fi posibil si votul in alta sectie, pe baza unei adeverinte din partea organizatiei de baza, in cazul in care respectivul membru PSD se afla in alt oras.

In Capitala, sunt deschise cateva sectii in fiecare sector si o sectie speciala la sediul central al partidului, din Soseaua Kiseleff. Aici sunt asteptati sa voteze membrii din conducerea centrala a partidului, care nu se pot prezenta la sectiile din localitate unde sunt inscrisi ca membri. Este si cazul premierului Victor Ponta, care a declarat recent ca va vota in Capitala, si nu in Gorj.

Liderul interimar al partidului si unicul candidat la sefia PSD, Liviu Dragnea, va vota, in cursul diminetii, la Turnu Magurele, scrie MEDIAFAX.

Conform regulamentului intern, sectii de vot sunt deschise atat in Republica Moldova, cat si in alte state unde exista organizatii ale PSD Diaspora.

Sectiile de votare sunt deschise in fiecare localitate unde exista o filiala a PSD, iar regulamentul prevede ca aceste sectii pot fi organizate in sedii de partid, birouri parlamentare, spatii inchiriate, camine culturale, biblioteci, dar si in primarii sau alte institutii publice, acolo unde autoritatile isi vor da acordul. In situatia in care o filiala nu poate, din diverse motive, sa organizeze o sectie de vot in aceste spatii, este posibil ca votul sa se desfasoare inclusiv in locuinta liderului local de partid. Regulamentul aprobat de Comitetul Executiv National prevede expres ca asemenea sectii de vot nu pot fi infiintate in spatii precum unitati de invatamant, unitati de alimentatie publica si unitati comerciale.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Sectiile de votare sunt dotate cu cabine de vot, urne de vot sigilate cu semnatura presedintelui Biroului Electoral al sectiei de votare si borderou nominal cu membrii PSD inscrisi in organizatie.

Pentru organizarea scrutinului, au fost organizate Comisii Electorale Judetene, care vor coordona activitatea unor comisii constituite la nivelul fiecarei localitati. Comisiile locale vor transmite, la finalul procesului de votare, procese verbale catre comisiile judetene, care la randul lor le vor trimite, pentru centralizare, catre Comisia Electorala Centrala, care va functia duminica, la sediul PSD din Bucuresti.

Potrivit regulamentului, castigator al scrutinului intern va fi desemnat candidatul care intruneste majoritatea voturilor valabil exprimate din numarul total al membrilor PSD prezenti la scrutin.

Citeste si:
Banii sau familia? Care sunt cele mai importante lucruri pentru...
Banii sau familia? Care sunt...

La scrutinul intern din 11 octombrie s-au inscris initial trei candidati: Liviu Dragnea, Daniel Savu si Serban Nicolae. Singura candidatura aprobata a fost insa cea a liderului interimar Liviu Dragnea, dupa ce senatorii Savu si Nicolae nu au indeplinit conditiile din regulamentul intern, respectiv sustinerea filialei din care fac parte, precum si a altor 4 organizatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.