Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste in sedinta, joi, la ora 14.00, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Temele aflate pe agenda sedintei CSAT nu au fost inca precizate. Sedinta CSAT este condusa de presedintele Klaus Iohannis, care indeplineste functia de presedinte al Consiliului.

Din Consiliului Suprem de Aparare a Tarii mai fac parte: premierul, care are functia de vicepresedinte CSAT, ministrul apararii nationale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul economiei, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala. Cel mai probabil, la reuniunea de joi a CSAT nu va lua parte premierul Victor Ponta, acesta anuntand, marti seara, ca incepand de miercuri se afla in concediu.

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de conducere a Guvernului, in perioada 29 iulie - 9 august, premierul plecand in concediu de odihna in acest interval de timp, se arata in decizia publicata miercuri in Monitorul Oficial, scrie MEDIAFAX.

Precedenta reuniune a CSAT a avut loc in 9 iunie, iar la aceasta a participat si premierul Victor Ponta. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului au fost incluse tematici referitoare la Strategia Nationala de Aparare a Tarii, activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2014, fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2016, proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2015, programul privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2027 si in perspectiva si implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014. De asemenea, defrisarile ilegale ale fondului forestier national au reprezentat una dintre temele discutate.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

La sedinta CSAT din 9 iunie a luat parte si premierul Victor Ponta, in cazul caruia DNA anuntase, cu cateva zile inainte, ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese, cerere respinsa de parlamentari. Sedinta CSAT de atunci a avut loc si in contextul in care presedintele Klaus Iohannis ii ceruse lui Victor Ponta sa demisioneze din functia de premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.