Romania vrea sa devina membru cu drepturi depline al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), autoritatile de la Bucuresti considerand ca acest obiectiv este realizabil, i-a transmis premierul Victor Ponta secretarului general adjunct OCDE, William Danvers, aflat la Bucuresti.

"Exista aceasta vointa, exista aceasta dorinta si cred ca exista si aceasta putinta. Nu stiu cum o sa traduca in limba engleza acest cuvant care, pentru noi, este foarte sugestiv", a spus Ponta in discursul sustinut cu ocazia lansarii unui proiect privind analiza impactului reglementarilor in vigoare asupra mediului concurential in sectoare cheie ale economiei romanesti", derulat in parteneriat de catre Guvern, OCDE si Consiliul Concurentei, scrie MEDIAFAX.

El a mai afirmat ca mediul de afaceri, Consiliul Concurentei, Camera de Comert si Industrie a Romania au un rol foarte important in a atrage atentia Parlamentului atunci cand apare pericolul recrearii unui monopol sau al scaderii transparentei si competitivitatii.

"Consolidarea institutiilor democratice este un lucru pe care, in ciuda eforturilor unor oameni politici, le-am reusit totusi, si cred ca sunt castigate pe termen mediu si lung", a spus Ponta.

Ponta a adaugat ca, marti, a fost la Sfanta Parascheva (sluja religioasa de la Iasi - n.r.) si s-a ocupat de "cele sfinte", adaugand insa ca acestea dureaza "o zi", in schimb efortul pentru crestere economica, competitie, transparenta si reformare a institutiilor este unul constant.

"Vorbeam cu secretarul general adjunct, domnul Denvers, ca ieri ne-am ocupat de cele sfinte, la Sfanta Parascheva, dar cele sfinte dureaza o zi si celelalte de zi cu zi, si anume competitia, capacitatea noastra de dezvoltare economica, de reformare a institutiilor publice si de cresterea transparentei, categoric reprezinta un efort care trebuie facut in mod constant. Din acest punct de vedere, eforturile pe care Romania le-a facut in ultima perioada, de a indeplini standarde inalte, in primul rand de competitivitate, de transparenta, de functionalitate a institutiilor publice si a legislatiei, standarde pe care Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica le-a stabilit in mod clar, toate aceste eforturi sunt, de fapt, in interesul Romaniei, in interesul dezvoltarii noastre ca societate si in interesul fundatiei pe care incercam sa o cream pentru o dezvoltare sustenabila in anii viitori", a spus Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Aderarea Romaniei la OCDE este un obiectiv strategic al politicii externe romane, care depinde insa de mai multi factori, printre care existenta unei economii de piata si a unei democratii functionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.