Fostul premier Emil Boc considera "o magarie" ceea ce a facut Guvernul cu Codul insolventei, refuzand o dezbatere publica si preferand adoptarea acestuia prin OUG, tinta codului fiind "distrugerea mass-media si compromiterea firmelor care se afla in dificultate".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza Codul insolventei, Emil Boc a acuzat Guvernul ca nici macar nu a avut curajul sa isi asume raspunderea pe un asemenea proiect in Parlament, care ar fi permis unele amendamente din partea parlamentarilor in vederea imbunatatirii lui.

"Este o magarie ceea ce face Guvernul, pentru ca, desi a promis ca va prezenta in Parlament Codul insolventei pentru o dezbatere serioasa, l-a promovat pe «sestache», prin OUG. Nici macar nu a avut curajul sa isi asume raspunderea pe un asemenea proiect in Parlament, care ar fi permis unele amendamente din partea parlamentarilor in vederea imbunatatirii lui. Practic, este un cod care are ca tinta distrugerea mass-media si compromiterea firmelor care se afla in dificultate. Faptul ca nu s-a realizat niciun fel de dezbatere publica si s-a preferat forma unei OUG inchisa, fara posibilitati de completare, demonstreaza ce vrea acest regim si de la presa si de mediul de afaceri. De la mediul de afaceri, sa piarda cat mai multe locuri de munca, iar daca la presa pune calusul in gura, foarte bine. Cam asta este ce doresc ei", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, odata cu aparitia Codului insolventei se vad mai bine atacurile la adresa statului de drept facute anul trecut de catre cei din USL.

"Printre aceste atacuri a fost si schimbarea, peste noapte, a Avocatului Poporului, de pe o zi pe alta. De ce au facut-o? Pentru ca, azi, cand Avocatul Poporului ar trebui sa fie gardianul apararii drepturilor cetatenilor, a presei, a libertatii de exprimare, a firmelor aflate in dificultate, Avocatul Poporului tace malc, pentru ca este complice cu puterea. Se vede ca atacurile la adresa statului de drept au fost o actiune premeditata a USL, care asta stie sa faca. Asta au facut pe vremea lui Nastase, asta fac acum, atacuri murdare la adresa democratiei, functionarii independente a justitiei si statului de drept", a subliniat Boc.

Fostul premier a mentionat ca Romania are nevoie de o guvernare de dreapta, pentru ca "stanga pierde locurile de munca, omoara investitiile si isi bate joc de justitie si de statul de drept".

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

"Poate doar pe vremea lui Nastase mai era un asemenea regres, cand Stanoiu dadea dispozitii judecatorilor si procurorilor cum sa analizeze si sa judece dosarele. Ne-am intors la vremurile lui Nastase si Stanoiu, cand politicienii dictau dispozitii justitiei cum sa judece sau pe cine sa numeasca. Acest regres este inadmisibil pentru o tara membra a UE, iar asemenea lucruri ne costa in exterior, pentru ca cei din afara vor ca in Romania sa existe democratie si stat de drept", a mai spus Emil Boc.

Acesta a precizat ca a avut o discutie privata in Germania cu mai multi oameni de afaceri germani care i-au relatat ca au oprit investitii de zeci de milioane de euro in Romania, pentru ca premierul Ponta a atacat-o anul trecut pe cancelarul Angela Merkel.

"Au spus ca nu pot merge intr-o tara in care cancelarul lor este atacat si desconsiderat. Nu va dati seama ce mare impact are o vorba spusa la o sueta de catre premier. Oamenii de afara se uita foarte serios la ce spune un demnitar, sef al Guvernului. Dar oamenii acestia nu au responsabilitatea vorbelor pe care le spun, nici cu privire la justitie, nici la impactul asupra investitiilor. Si ne miram ca investitiile straine directe sunt in cadere libera? Aceste vorbe se duc ca un tunet in cancelariile occidentale si au impact indirect si asupra mediului de afaceri, care reactioneaza", a afirmat Emil Boc.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Codul insolventei a fost promovat de Guvern, in 2 octombrie, prin ordonanta de urgenta, nu printr-un proiect de lege, deoarece evaziunea fiscala si neplata catre buget a contributiilor indicau o situatie de urgenta, chiar FMI cerand Guvernului sa imbunatateasca rata de colectare, declara, marti, premierul Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.