Premierul Victor Ponta a plecat, joi dimineata, spre Ankara (Turcia) cu un avion militar Spartan al Ministerului Apararii Nationale, el explicand ca aceasta varianta este mai ieftina decat daca ar fi apelat la o cursa aeriana de linie.

Avionul militar a fost adaptat curselor civile, avand circa 24 de locuri pentru delegatia oficiala si fiind dotat cu aparatura de comunicatii pentru demnitari.

Seful Guvernului a decolat astfel spre Ankara de la o baza aeriana militara.

Potrivit MEDIAFAX, premierul Victor Ponta se va afla, joi, in Turcia, pentru o vizita oficiala in care se va intalni, la Ankara, cu presedintele Abdullah Gul, cu conducerea Parlamentului si cu omologul sau turc, Recep Erdogan.

Ponta este insoțit la Ankara de ministrii Agriculturii, Apararii, Energiei, precum si de catre deputatii minoritatilor turca si tatara, respectiv Iusein Ibram si Varol Amet.

In luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta achizitionarea unei aeronave pentru inalti demnitari, presedintele Comisiei pentru aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu, precizand, miercuri, ca suma totala necesara achizitionarii in leasing a aeronavei se ridica la 56 de milioane de euro.

La data adoptarii ordonantei, premierul Victor Ponta declara ca Guvernul si-a propus sa achizitioneze o aeronava de 12 locuri pentru a fi folosita in deplasarile oficiale de catre presedintele Romaniei, prim-ministru, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si ministri.

Ponta preciza ca Romania este singura tara din UE care nu are aeronava oficiala, iar pentru astfel de zboruri este inchiriata o aeronava de dimensiuni mai mari de la Tarom. Ponta sustine ca astfel costul deplasarilor oficiale este foarte mare, iar oricum, din aceasta toamna, aeronava respectiva va intra in reparatii.

Presedintele Traian Basescu declara tot in august ca si-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel inalt a Adunarii Generale a ONU de la New York din "motive bugetare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.