Potrivit unor fotografii publicate, duminica dimineata, pe pagina oficiala de Facebook a sutinatorilor presedintelui Traian Basescu, seful statului a petrecut noaptea la o pensiune de trei margarete din Muntii Apuseni, din comuna Vidra.
Targul de Fete de pe Muntele Gaina, un platou montan aflat la aproape 1.500 de metri altitudine, este cea mai mare sarbatoare populara in aer liber din Romania, transmite MEDIAFAX.
Presedintele ar urma sa asiste la spectacolul de muzica populara organizat in cadrul Targului de Fete.
Targul de Fete este organizat atat in Avram Iancu, cat si pe Muntele Gaina si cuprinde spectacole in aer liber de muzica usoara si populara, un targ al mesterilor populari, dar si un concurs de traditii si folclor intre mai multe comune din Alba.
Potrivit organizatorilor, la manifestari sunt asteptati cateva mii de participanti, fiind asigurate conditii pentru acestia atat in Avram Iancu, cat si pe Muntele Gaina, unde au loc manifestarile.
Targul de Fete din acest an de pe Muntele Gaina a debutat sambata dimineata, in comuna Avram Iancu, aflata la Poalele Muntelui Gaina, cu o parada a portului popular, urmata de Festivalul concurs "Cultura pentru cultura" in care s-au intrecut in folclor, gastronomie si traditii comunele Cilnic, Ciugud, Rosia de Secas si Vadu Motilor.
In cea de-a doua zi a sarbatorii, duminica, toate manifestarile au loc doar pe Muntele Gaina si au inceput la ora 9.00 cu o slujba Te Deum la Crucea Iancului, iar de la ora 10.00 s-a deschis targul mesterilor populari.
In jurul amiezii, pe platoul montan de pe Muntele Gaina va avea loc un spectacol folcloric in care vor evolua Ansamblul Folcloric al Judetului Alba, Ionut Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul folcloric "Oltenasii" din Basarabi-Calafat, Ansamblul folcloric "Spicul" din Olari, judetul Arad, Ansamblul folcloric "Muguri si mladite de tezaur" din Beius, judetul Bihor si Ansamblul "60 Plus" din Alba Iulia.
Ungaria, zguduită de 13 cutremur în mai puțin de 24 de ore

Targul de Fete de pe Muntele Gaina este cea mai mare sarbatoare traditionala romaneasca in aer liber, fiind organizata in fiecare an in cea mai apropiata duminica de data de 20 iulie, praznicul Sfantului Ilie.
Batranii povestesc ca pe Muntele Gaina nu s-au vandut fete niciodata, fiind vorba despre cu totul altceva: o sarbatoare a tuturor motilor, in care tineri, fete si baieti, joaca, petrec, canta, fac cunostinta feciorii cu fetele din locuri departate, pentru ca apoi, multi dintre ei sa se casatoreasca. Targul de fete de pe Gaina este mentionat prima data in anul 1816, dar se pare ca este mult mai vechi.
In decursul anilor, potrivit istoricilor, la Targul de Fete au participat personalitati importante precum imparatul austriac Franz Joseph I, in timpul unei vizite in Transilvania, in 1852, prim-ministrul Romaniei din perioada interbelica Ionel I. C. Bratianu, pentru vizita acestuia fiind amenajata o tabara de corturi sau regele Romaniei Ferdinand I, in 1952, in prezenta caruia s-a sfintit "Crucea Iancului".
O localitate din România își schimbă numele. Care va fi noul nume

Targul de Fete este organizat pe Muntele Gaina, pe un platou situat la o altitudine de 1.486 de metri, intr-o zona aflata la limita dintre judetele Alba, Arad, Bihor si Hunedoara.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tot ceea ce îți dorești este deja al tău: Descoperă puterea manifestării...
Sursa: garbo.ro
-
Câteva zile până la startul SGR: primul centrul regional RetuRO a fost...
Sursa: retail.ro
-
SGR intră în funcțiune în România din 30 noiembrie. Tot ce trebuie să știi...
Sursa: wall-street.ro
-
Finanţarea pentru start-upurile europene din domeniul tehnologiei se va...
Sursa: futurebanking.ro
-
Iulia Albu, moment tensionat la America Express: Nu mă mândresc, dar îmi asum!
Sursa: kudika.ro