Printul Louis de Cambridge, cel mai mic dintre cei trei copii ai ducelui si ducesei de Cambridge, va sarbatori marti prima sa aniversare, potrivit Press Association.

Printul Louis Arthur Charles a venit pe lume la 23 aprilie 2018, la ora locala 11:01 am, si a cantarit la nastere 3,8 kilograme.

In ordinea succesiunii la tron, el este al cincilea stranepot al reginei Elisabeta a II-a si al ducelui de Edinburgh, precum si fratele mai mic al printului George si al printesei Charlotte, scrie Agerpres.

Louis si-a facut prima aparitie publica in bratele mamei sale, Kate, pe treptele maternitatii Lindo Wing, de la spitalul St Mary's din Paddington, Londra, la doar cateva ore dupa nastere.

Prenumele Louis, pe care il poarta si printul George, a fost acordat in semn de omagiu pentru contele Mountbatten, unchi al printului consort Philip, asasinat de Armata Republicana Irlandeza (IRA).

William si Kate au dat publicitatii imagini cu fiul lor la scurt timp dupa nastere - printre acesta se afla o fotografie in care Louis, care avea doar o saptamana, este imbratisat de surioara sa, Charlotte, la aniversarea de trei ani a acesteia.

In fotografie, Louis doarme adanc, iar Charlotte il imbratiseaza protector si il saruta pe frunte.

In imaginile de la botezul care a avut loc in luna iulie, Louis doarme adanc, pe cand in fotografiile oficiale date publicitatii pentru a marca evenimentul este vioi si zambitor.

The Duchess of Cambridge and Prince Louis in the garden at Clarence House, following Prince Louis's christening. 📷 by Matt Holyoak.

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Citeste si:
Kate și prințul William, călătorie oficială în Scoția
Kate, ducesa de Cambridge, si...

In fotografiile publicate cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a printului Charles, in noiembrie, Louis, care pare sa fi mostenit ochii caprui ai familiei Middleton din care face parte Kate, apar mai multi membri ai Casei Regale, printre care ducele si ducesa de Sussex, printul de Wales si ducesa de Cornwall.

In aceeasi luna, cu ocazia unei vizite la Universitatea Leicester, Kate a marturisit: ''Louis se face mare. Nu-mi vine sa cred ca are deja sapte luni. Se face baiat mare''.

Cea mai recenta fotografie cu Louis a fost data publicitatii acum patru luni si il infatiseaza alaturi de fratele, sora si parintii sai, pe domeniul Anmer Hall din Norfolk, cu ocazia sedintei foto pentru cartile postale de Craciun.

Citeste si:
Jean de la Craiova, influențat de Dorian Popa. Ce schimbare vrea să...
Jean de la Craiova,...

Kate a marturisit in luna martie, cu ocazia unei vizite la un centru pentru copii, ca Louis, pe atunci in varsta de 11 luni, ''se plimba de colo-colo'' intr-un premergator. "Vrea mereu sa stea in picioare. Are un mic premergator si se plimba de colo-colo cu el", a povestit ducesa unui alt parinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.