Kate, ducesa de Cambridge, s-a alăturat soţului ei, prinţul William, într-un turneu pe care cuplul princiar îl efectuează în această naţiune britanică, informează DPA.

Kate i s-a alăturat ducelui de Cambridge pentru a vizita împreună Edinburgh şi Fife, după care se vor îmbarca în prima lor călătorie oficială în insulele Orkney. Prinţul William, care a fost numit Înalt comisar al Adunării Generale a Bisericii Scoţiei la începutul acestui an de către bunica sa, regina Elisabeta a II-a, şi-a început vineri vizita în Scoţia.

Printre activităţile la care a luat parte până în prezent s-au numărat redeschiderea Adunării Generale (forul care guvernează Biserica Scoţiei), vizionarea finalei cupei Scoţiei, un test-drive al unui automobil electric 4x4 şi o vizită la un centru de îngrijire pentru vârstnici.

Activităţile în care vor fi implicaţi ducele şi ducesa în această săptămână includ vizitarea unor proiecte ecologice înaintea summitului privind schimbările climatice COP26 de la Glasgow, care va avea loc spre finalul anului, şi găzduirea unui eveniment de cinema pentru angajaţii din sectorul sanitar. Cei doi vor revizita totodată universitatea pe care au absolvit-o, St Andrews University, unde s-au cunoscut şi s-au îndrăgostit.

Retail jobs

Vizita se va finaliza joi

''Ducele este onorat să îndeplinească rolul de Înalt Comisar al Adunării Generale a Bisericii Scoţiei anul acesta'', a precizat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

''Atât el, cât şi ducesa aşteaptă cu nerăbdare să petreacă timp în Scoţia, să asculte mulţi oameni vorbind despre subiectele care îi interesează şi să celebreze persoanele care au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a-şi susţine comunităţile pe parcursul anului trecut'', a mai precizat acesta. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.