Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, vineri, într-un discurs, o viitoare victorie a țării atacate de ruși. Șeful de stat a spus că ocupanții, în mintea lor, deja au pierdut războiul pe care l-au declanșat în urmă cu mai mult de un an. Oficialul a transmis și noile pachete de sancțiuni și a precizat că se lucrează pentru ca „toţi cei care produc această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii, să fie zdrobiţi de lume”.

Președintele Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei

Astăzi este o zi de sancţiuni. Au fost aprobate cinci pachete de sancţiuni, pe care le-am pregătit cu mare atenţie în aceste săptămâni. Primul este un pachet legat de Zaporizhstal. Blocăm influenţa statului terorist asupra acestei companii. Acţiunile controlate de Rusia prin intermediul uneia dintre băncile sistemice vor fi confiscate şi vor funcţiona pentru Ucraina şi ucraineni. Nu vom lăsa nicio legătură a statului terorist din Ucraina pe care o poate folosi împotriva statului nostru, împotriva economiei noastre sau împotriva poporului nostru.

În plus, au fost aprobate pachete de sancţiuni care ne continuă acţiunile pentru izolarea şi blocarea industriei ruse de apărare. Sute de persoane fizice şi juridice ale statului terorist şi cele legate de Rusia devin ţinte pentru izolarea globală. Lucrăm foarte activ cu partenerii noştri pentru ca toţi cei care produc de fapt această agresiune, care le dau teroriştilor arme, muniţii, echipamente şi tehnologii – să fie cu toţii zdrobiţi de lume”, a spus Volodimir Zelenski.

„Sunt recunoscător tuturor celor care ajută Ucraina să facă presiuni asupra Rusiei în acest război, precum şi să blocheze încercările statului terorist de a evita sancţiunile. Sunt sigur că aceasta ar trebui definită drept una dintre cele mai grave crime împotriva dreptului internaţional şi a păcii internaţionale – tentativa de a evita sancţiunile introduse pentru a se limita resursele de agresiune sau asistenţa la aceste eforturi.

Zelenski: Ocupanții sunt deja pregătiți intern pentru înfrângere

„Au pierdut deja acest război în mintea lor. Trebuie să punem presiune asupra lor zilnic, astfel încât sentimentul lor de înfrângere să se transforme în fuga lor, în greşelile lor, în pierderile lor. Mulţumesc tuturor celor care distrug inamicul! Le sunt recunoscător tuturor celor care, în ciuda dificultăţilor, ne dau înapoi pământurile! Ne pregătim să adăugăm şi mai multe arme pentru ca voi, războinici, să aveţi şi mai multe oportunităţi de a învinge agresorul şi de a restabili pacea”, a adăugat acesta.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Liderul de la Kiev a mai menționat că a discutat vineri cu premierul britanic Rishi Sunak. „Am vorbit astăzi cu prim-ministrul britanic Sunak. Îţi mulţumesc, Rishi, pentru sprijinul tău continuu şi pentru paşii care arată lumii clar că Regatul Unit va fi mereu deschizător de drumuri. Am discutat despre actuala noastră cooperare în materie de arme, următoarea noastră cooperare în domeniul apărării şi paşii diplomatici pe care trebuie să îi facem împreună pentru a apropia victoria comună. Garantăm: oricine este agresorul împotriva lumii libere, va ajunge în dizgraţie, precum Kremlinul”, a subliniat liderul de la Kiev.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2023 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.