EBU a refuzat cererea lui Volodimir Zelenski de a susține un discurs la Eurovision Song Contest 2023. Cererea oficialului ucrainean „din păcate nu poate fi acordată deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului”.

EBU nu îl lasă pe Zelenski să țină un discurs la Eurovision 2023

Cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a se adresa publicului printr-un discurs la concursul de muzică Eurovision Song Contest din acest an a fost refuzată de EBU. Acesta ar fi trebui să țină un discurs în finala concursului care are loc în acest weekend. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care este și producătorul concursul, a anunțat că a refuzat cererea lui Zelenski de a se adresa publicului, în timpul desfășurării concursului.

Ediția din acest an a evenimentului este organizată în Marea Britanie de BBC în numele Ucrainei, după ce ediția din anul 2022 a fost câștigată de Ucraina, însă din cauza conflictului armat cu Rusia și instabilitatea securității, s-a decis ca competiția să fie organizat în altă țară din Europa. EBU a mai transmis că 11 artiști ucraineni, printre care și câștigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra, vor cânta la ediția din acest an de la Liverpool.

Concursul Eurovision Song Contest este un spectacol internațional de divertisment și este guvernat de reguli și principii stricte care au fost stabilite încă de la crearea sa”, se arată într-un comunicat al EBU.

Discursul lui Zelenski ar fi contrar regulilor evenimentului

EBU a transmis că discursul lui Zelenski ar avea tente politice în legătură cu evenimentele din ultimul an, ar putea fi interpretat greșit și pentru a evita orice tip de probleme, cererea acestuia a fost refuzată. Ba mai mult, EBU spune că Eurovision este un concurs apolitic, iar tot ce contează pe scenă este vocea și talentul artiștilor.

Ca parte a acestora, una dintre pietrele de temelie ale concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice posibilitatea de a face declarații politice sau similare în cadrul concursului.”, se mai arată în comunicatul EBU.
Citeste si:
Ce părere are Zelenski despre organizarea alegerilor prezidențiale...
Zelenski nu este de acord cu...

EBU a mai subliniat că cererea lui Zelenski de a se adresa publicului la concurs „din păcate nu poate fi acordată deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului”, în ciuda faptului că a fost făcută cu „intenții lăudabile”.

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023

Anul acesta, Theodor Andrei a fost reprezentantul României la Eurovision. Acesta a interpretat piesa „D.G.T. (Off and on)” care nu l-a ajutat să treacă de semifinala a doua a concursului desfășurat cu o seară în urmă, la Liverpool, în Marea Britanie. Acesta a intrat în competiția muzicală pe cea de-a treia poziție, ceea ce înseamnă că a putut fi votat doar din străinătate, nefiind deloc un avantaj pentru el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2023 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.