Președintele Volodimir Zelenski a declarat că nu este de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în Ucraina, chiar dacă acestea erau planificate pentru martie 2024.

Zelenski, contra alegerilor prezidențiale din Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat că nu este momentul pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Ucraina în primăvara anului ce urmează, deoarece în momentul de față pentru țară contează apărarea și bătălia care real contează pentru soarta Ucrainei.

”Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina”, a afirmat liderul de la Kiev.

”Cred că nu este momentul alegerilor”, a mai subliniat acesta.

”Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, a cerut Volodimir Zelenski.

În cazul în care atacul Rusiei asupra Ucrainei nu ar fi avut loc în februarie 2022, în Ucraina ar fi avut loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

În prezent, situația din Ucraina este incertă. Aliaţii Ucrainei din Occident au exercitat presiuni cu privire la organizarea unor alegeri democratice, chiar dacă aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de cetățeni ucraineni au fugit și s-au stabilit cu traiul în străinătate.

O altă problemă ar fi necesitatea modificării legii care ar putea permite organizarea alegerilor în timpul legii marţiale, care este în vigoare în prezent.

”Nu e loc de conflicte”, a afirmat Volodimir Zelenski.

”Înţelegem cu toţii că în prezent, în timp de război, în timp ce există numeroase provocări, este absolut iresponsabil să se lanseze subiectul alegerilor în societate cu uşurinţă şi veselie”, a mai spus el.
Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Noiembrie 2023 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.