Conform canalului de știri rusesc de pe Telegram, Baza, atacul s-a petrecut în timpul nopții de marți spre miercuri, când două drone pline cu explozibili au zburat deasupra unei zone de testare și au explodat în timpul căderii. 14 militari ruși ar fi fost răniți. Datele preliminare arată că nu au existat decese. 

Val de atacuri cu drone în Rusia

O altă dronă a fost doborâtă în apropierea unui aerodrom militar din regiunea Voronej, în dimineața zilei de 9 mai. Sursa citată arată că drona a zburat la o altitudine de 500 de metri și a fost doborâtă la 6 kilometri de aerodrom. Nimeni nu a fost rănit, iar resturile aparatului au fost recuperate pentru examinare.

Guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a confirmat o încercare de a ataca o instalație militară, însă nu și răniții. Acesta a precizat că se iau măsuri suplimentare de securitate.

„În această dimineață devreme, a fost oprită o tentativă de atac cu două drone inamice la o instalație militară din Voronej. Ca urmare a măsurilor, una dintre ele a deviat de la curs și a căzut, a două a fost distrusă de explozie", a scris Gusev pe canalul său Telegram.

O dronă a explodat în Belgorod; o alta a fost doborâtă în regiunea Kursk

În noaptea de marți spre miercuri, o explozie a unei drone a avut loc și în districtul Novooskolski din Belgorod, în timp ce în apropiere de Kursk sistemele de apărare antiaeriană au doborât o altă dronă, au informat, miercuri, guvernatorii celor două regiuni ruse aflate la granița cu Ucraina.

„A avut loc o explozie pe timp de noapte în satul Olhovatka din districtul Novooskolski - o dronă inamică a explodat. Au fost avariate două clădiri rezidenţiale, o bibliotecă, un oficiu poştal şi o maşină”, a transmis miercuri şeful regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe pagina sa VKontakte.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a susținut că o dronă inamică a fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană rusesc în apropiere de orașul Kursk.

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

„O dronă inamică în apropiere de Kursk a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană în această dimineaţă devreme. Rămăşiţele au căzut în satul Tolmacevo”, a scris şeful regiunii pe canalul său de Telegram.

Oficialul a completat că nu au existat victime în urma incidentului, dar au fost avariate conducta de gaz și fațada unei case.

Nivel ridicat de pericol terorist, în vigoare în regiunea Kursk din 11 aprilie

Un nivel „galben” (ridicat) de pericol terorist este în vigoare în regiunea Kursk din data de 11 aprilie 2022. Regiunea se învecinează cu Ucraina. Aceasta a fost atacată, ca și Belgorod, de mai multe ori, au spus autoritățile ruse, care au dat vina pe Ucraina sau forțe proucrainene.

Ucraina nu își asumă aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei şi de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina. Chiar și așa, Kievul a declarat recent că subminarea logisticii rusee face parte din pregătirea pentru contraofensiva planificată.

Citeste si:
Rușii, bombardament la granița cu România. Portul Reni de pe Dunăre...
Rușii, bombardament la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.