Parada militară de Ziua Victoriei a început la Moscova, în Piața Roșie, în jurul orei 10:00, unde drapelul Uniunii Sovietice, roșu, cu secera și ciocanul, este purtat de militari, alături de drapelul Federației Ruse.

Vladimir Putin, discurs de Ziua Victoriei - 9 mai

Liderul de la Kiev și-a început discursul la scurt timp după startul ceremoniilor. A fost un discurs scurt, de aproximativ 11 minute. Iată cele mai importante declarații ale președintelui rus:


  • Profanarea faptelor și a victimelor momentului victorios (de la finele celui de-al Doilea Război Mondial) este o crimă și o dovadă de comportament revanșard al celor care pregăteau o nouă campanie împotriva Rusiei.

  • Poporul ucrainean a devenit un ostatic al regimului criminal, o monedă de schimb în planurile lor crude și mercenare.

  • Sunt convins că solidaritatea și parteneriatul din anii de luptă împotriva unei amenințări comune este un sprijin chiar acum, când lumea se îndreaptă spre multi-polaritate.

  • Nu există nimic în lume mai puternic decât dragostea noastră pentru Patria Mamă. Pentru Rusia, pentru bravele noastre forțe armate, pentru victorie - Ura!

  • Pe parcursul discursului său, Vladimir Putin a cerut un moment de reculegere în memoria celor care au murit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. La finalul discursului au fost trase salve de tun.

Parada de la Moscova se desfășoară la câteva ore după un val de bombardamente, cu zeci de rachete de croazieră, lansat de Rusia asupra Ucrainei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2023 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.