Serbia trece prin clipe teribile, înregistrând un al doilea atac armat. Cel puțin 8 persoane au decedat, iar alte 13 persoane, dintre care 7 se află în stare gravă, în urma unui nou atac armat în Serbia. Tragedia s-a produs la o zi de la masacrul de la o școală din Belgrad, unde un elev de clasa a VII-a a intrat cu o armă în școală și și-a asasinat mai mulți colegi și un agent de pază.

Al doilea atac armat în Serbia. Agresorul a omorât cel puțin 8 persoane

Un nou atac armat a zguduit Serbia. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a săvârșit un al doilea atac armat. Acesta a împușcat 8 persoane și a rănit alte 13, dintre care 7 se află în stare critică. La distanță de doar o zi, Serbia trece prin al doilea atac armat. Prima tragedie s-a petrecut într-o școală din Belgrad, în urma căreia au decedat cel puțin 8 persoane.

Forțele de ordine au înconjurat zona unde se presupune că atacatorul s-ar fi ascuns și încearcă să îl aresteze. Tragicul eveniment a avut loc joi seara, lângă capitala Serbiei. Tânărul a tras focuri de armă în mai multe sate din jurul Mladenovac, mai întâi în satul Dubona, apoi în Malo Orašje și apoi în Šepšin.

În presa locală au apărut informații precum că tatăl atacatorului ar face parte din forțele militare. Poliția din Serbia a emis un mandat de arestare, iar toți oamenii legii sunt în căutarea atacatorului, în special o unitate antiteroristă.

"Făptașul a fugit, iar toate patrulele disponibile au fost trimise în direcția Mladenovac și Mali Požarevac", spun autoritățile.

Masacrul într-o școală din Belgrad, unde au murit cel puțin 8 persoane

Mai multe elicoptere au fost puse în funcțiune pentru capturarea tânărului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Serbiei. În ceea ce privește numărul de arme de foc deținute de civili, Serbia ocupă locul al treilea în lume.

Tragedia vine la doar o zi de tragicul atac armat săvârșit de un băiat de 13 ani, elev în clasa a VII-a dintr-o școală din Belgrad, care împușcat mai mulți colegi de clasă. În urma acestuia, cel puțin opt copii au murit, dar și a un paznic al școlii.

Citeste si:
Cutremurul de 5,2 din Gorj l-a surprins pe directorul INFP. Seismul...
Cutremurul de 5,2 din Gorj...

Până săptămâna aceasta, în Serbia erau destul de rare astfel de cazuri, chiar dacă rata persoanelor care dețin arme este ridicată.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2023 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.