Vaticanul este implicat într-o misiune de pace, care are ca scop încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina, a declarat, duminică, Papa Francisc. „Când va fi cazul, o voi dezvălui”, a completat suveranul pontif.

Papa Francisc spune că Vaticanul este implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina

„Sunt dispus să fac tot ce trebuie făcut. O misiune este în curs acum, dar încă nu este publică. Când va fi cazul, o voi dezvălui”, a spus Papa Francisc în avionul care l-a transportat din Ungaria către Vatican.

„Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor. Nu poţi ajunge niciodată la pace prin închidere... Nu este uşor”, a adăugat el.

Suveranul pontif a mai afirmat că a vorbit despre situația din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban și cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Biseriii Ortodoxe Ruse din Budapesta.

„În aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufiţa Roşie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de drumul către pace”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a spus căteva cuvinte și despre starea sa de sănătate, în timpul zborului către Vatincan, după deplasarea în Ungaria. În martie, acesta a fost spitalizat. Suveranul pontif a spus că a simțit o durere puternică pe finalul audienței generale de miercuri, 29 martie, și a încercat să doarmă.

„Nu mi-am pierdut cunoştinţa, dar am avut febră şi la ora 15.00 doctorul m-a dus la spital. Era o ppneumonie puternică şi acută. Slavă Domnului, pot să vorbesc despre asta. Corpul meu a răspuns bine la tratament”. La 1 aprilie, Papa Francisc a fost externat.

Papa Francisc, vizită de trei zile în Ungaria

Papa Francisc a sosit vineri dimineaţa în Ungaria pentru o vizită de trei zile pe parcursul căreia are prevăzute, între altele, convorbiri cu premierul Viktor Orban şi care are loc în umbra războiului din Ucraina, precum şi a dezbaterilor cu privire la migraţie

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Deplasarea sa în Ungaria de acum este a doua după cea din luna septembrie a anului 2021. Atunci, escala sa în capitala Budapesta a durat doar șapte ore și Papa a promis că va reveni în această țară.

În pofida vârstei înaintate şi a durerilor de genunchi care îl obligă să se deplaseze ajutat de baston sau în fotoliul cu rotile, capul Bisericii romano-catolice continuă să călătorească. Papa Francisc este al doilea papă care a vizitat Ungaria, după Papa Ioan Paul al II-lea, în 1991 şi 1996.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Mai 2023 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.