Papa Francisc a anunțat că în urmă cu aproape 10 ani a semnat o scrisoare de demisie în cazul în care acesta se va confrunta cu probleme de sănătate care nu îi vor permite să își exercite funcția.

Papa Francisc și-a semnat demisia în cazul în care se va ciocni de probleme de sănătate

Papa Francisc a împlinit sâmbătă 86 de ani. Acesta a anunțat în cadrului unui interviu că în urmă cu ceva ani și-a semnat demisia în cazul în care starea de sănătate nu îi va mai permite să își îndeplinească atribuțiile. Papa i-a înaintat cererea de demisie secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta să se pensioneze, în 2013.

„Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi”, a precizat suveranul pontif.

Legat de demisia sa, Papa Francisc a spus în cadrul interviului că: „pentru asta v-am spus", adăugând că nu ştie ce a făcut Bertone după ce a primit această scrisoare. Suveranul potif suferă de o afecţiune a genunchiului care nu poate fi operată, iar din această cauză Papa este nevoit să folosească uneori scaunul cu rotile.

Tot din cauza afecțiunii sale a fost nevoit să își anuleze sau să îşi reducă activităţile de mai multe ori în cursul acestui an din cauza durerilor insuportabile care îl pun la mare încercare. Papa Francisc a recunoscut că ar trebui să o lase mai ușor cu programul activităților sale pentru a putea avea grijă și de sănătatea sa.

„Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, declara el.

Predecesorul lui Francisc, papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013 din cauza unor probleme de sănătate şi locuieşte în prezent la Vatican.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.