Papa Francisc a aterizat vineri în Ungaria. Acesta va purta o discuție publică și o alta privată cu premierul Viktor Orban pe temele migrație, războiul din Ucraina și rădăcinile creștine ale Europei.

Papa Francisc a aterizat vineri în Ungaria, pentru o vizită de trei zile

Papa Francisc a venit în Ungaria pentru a onora promisiunea unei vizite oficiale, după ce în 2021, în drumul său către Slovacia, a făcut o escală de numai şapte ore, pentru a închide un congres al Bisericii care se desfăşura în Budapesta, ceea ce i-a făcut pe mulţi să se simtă jigniţi.

Chiar dacă scopul său principal este întâlnirea cu catolicii maghiari, Papa Francisc a recunoscut că evenimentele de actualitate își fac loc pe agendă. „Va fi o călătorie în centrul Europei, care continuă să fie lovită de vântul rece al războiului, în timp ce deplasarea atâtor oameni a pus pe ordinea de zi probleme umanitare urgente", a spus el duminică.

Programul lui Papa Francisc pentru vineri

Ora 11.00 (ora locală a Ungariei): Recepție oficială în piața din fața Palatului Sándor. Ulterior, Papa Francisc va face o vizită de curtoazie președintelui Republicii, Katalin Novák.

Ora 11:55: Se întâlnește cu premierul Viktor Orbán.

Ora 12:20: Papa Francisc se întâlnește cu reprezentanții autorităților statului, societății civile și membri ai corpului diplomatic în clădirea mănăstirii Carmelite, unde va ţine un discurs.

Ora 17:00: Suveranul Pontif se întâlnește cu episcopii, preoții, diaconii, călugării, seminariștii și personalul pastoral din Bazilica Sfântul Ștefan, cărora li se va adresa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Aprilie 2023 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.