Un cutremur puternic s-a produs luni, în regiunile de coastă ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă. Seismul a înregistrat o magnitudine de 6,9.

Rusia a fost zguduită de un cutremur de 6,9 magnitudine

Luni dimineața, în Rusia, mai exact la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,9. Seismul s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, a transmis Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

De asemenea, ministerul a anunţat că în urma producerii seismului nu s-a declanșat un tsunami şi că momentan nu au fost înregistrate decese, victime sau pagube materiale considerabile. Presa locală din Peninsula Kamceatka, situată la 6.800 kilometri est de Moscova, a publicat clipuri video în care se vede clar cum mai multe clădiri au fost fisurate în urma seismului, sticle sparte în magazine, rafturi cu produse răsturnate, Momentan nu au fost înregistrate avarii grave la nivelul structurilor de siguranţă ale imobilelor.

Ministerul a menționat că serviciile speciale de urgență, pompierii și salvatorii, au mers pe teren pentru a inspecta urmările cutremurului și dacă nu există victime. La moment nu există informații cu privire la posibile pagube.

Sistemul de avertizare pentru tsunami nu a emis o alertă după cutremur

"Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale", a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice a transmis că seismul care s-a produs luni dimineața a avut o intensitate de 6,9, în timp ce inițial, Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) a anunțat că magnitudinea cutremurului a fost de 6,6. Sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite ale Americii a transmis că nu a emis o alertă de tsunami după seismul de luni.

Citeste si:
Șapte cutremure înregistrate în România în mai puțin de o zi
Șapte cutremure înregistrate...

Un cutremur de 7,8 a distrus mai multe zone din Turcia și Siria

Luni dimineața, în data de 6 februarie, Turcia și Siria au fost zguduite de un cumplit cutremur care le-a marcat viața. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a pus la pământ în doar câteva minute mii de blocuri și case, distrugând localități întregi. La aproape două luni de la tragedie, autoritățile din Turcia și Siria au înregistrat moartea a peste 57.000 de persoane, chiar dacă inițial se aproxima la 10.000 de persoane.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2023 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.