Accident cumplit în Egipt la o săptămână de la tragedia din Grecia. Accidentul a avut loc în Qalyub, la nord de capitala Cairo, unde un tren de pasageri a deraiat. Ministerul egiptean al Sănătăţii a transmis că au fost raportate două decese și zeci de victime.

Tragic accident feroviar în Egipt. Un tren a deraiat

La doar o săptămână de la cumplitul accident feroviar din Grecia, unde două trenuri, unul de pasageri și altul de marfă, s-au ciocnit, un nou impact teribil a avut loc în Egipt. Un tren de pasageri a deraiat, în urma căruia două persoane au decedat, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Ministerul Sănătății din Egipt a anunțat despre bilanțul victimelor și celor doi morți în urma accidentului. Persoanele rănite se află în stare stabilă, fără traume care le-ar putea pune viața în pericol. Accidentul s-a produs în Qalyub, la nord de capitala Cairo, în Delta Nilului. Autoritatea naţională feroviară egipteană a declarat că accidentul s-a produs atunci când un tren de pasageri a intrat în staţia Qalyub a trecut de un semnal de oprire.

"Acest lucru a dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon", a precizat autoritatea într-o declaraţie.

Echipajele de salvare au fost anunțate și au ajuns la fața locului de urgență. Oamenii legii au înconjurat și au izolat perimetrul pentru a ține la distanță mulțimea de oameni din apropiere. La locul accidentului a fost adusă și o macara pentru a ridica un vagon deraiat care părea că este parţial zdrobit.

Tragicul accident feroviar egiptean din anul 2002. Aproape 400 de persoane au murit

În marea majoritate a cazurilor, accidentele feroviare egiptene au fost puse pe seama infrastructurii şi a întreţinerii deficitare. În aprilie 2021, ministrul Transporturilor, Kamel el-Wazir, l-a dat afară pe şeful autorităţii feroviare la doar două zile după un accident cumplit care s-a soldat cu moartea a 23 de persoane. Totodată, oamenii au organizat și o revoltă împotriva proastei gestionări a liniilor de tren.

Citeste si:
VIDEO Parada de Aur a Faraonilor: 22 de mumii au defilat pe...
VIDEO Parada de Aur a...

"Scopul acestor decizii nu este doar schimbarea conducerii autorităţii, ci sunt în concordanţă cu următoarea etapă, care necesită... o modernizare completă a reţelei feroviare. Schimbările în curs de desfăşurare au ca scop furnizarea unor servicii mai bune, lucrând non-stop pentru a servi navetiştii şi pentru a moderniza... acest serviciu esenţial care transportă anual milioane de pasageri", declarat atunci Ministerul Transporturilor.

În martie 2021, cel puţin 20 de persoane au decedat, iar aproximativ 200 de persoane au fost rănite în urma unui accident de tren în sudul Egiptului, potrivit bilanţului oficial transmis de autorităţi, după ce l-au revizuit de mai multe ori. Parchetul a susținut că mecanicul trenului și asistentul său părăsise cabina de conducere în momentul în care a avut loc impactul dintre cele două trenuri, dintre care unul era staționat. Procurorul a mai menționat că asistentul celui de-al doilea tren consumase canabis, la fel ca şi un agent de semnalizare a căii ferate.

Citeste si:
Mai multe țări fac provizii de alimente de frica scumpirilor și a...
Mai multe țări fac provizii...

Preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a promis că persoanele care se face responsabile de tragediile care au avut loc pe căile ferate egiptene vor fi trași la răspundere. Unul dintre cele mai tragice accidente feroviare din Egipt a avut loc în 2002, unde un incendiu a mistuit un tren aglomerat la sud de capitală, în urma căruia au decedat 373 de persoane.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2023 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.