Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenționează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța săptămâna aceasta asupra unei greve generale în transport.

MAE atenționează românii despre o grevă generală în Franța

Ministerul Afacerilor Externe transmite că în Franța au loc greve generale, la nivel național, în urmă cărora se așteaptă perturbări ale tuturor categoriilor de transport. Astfel, autoritățile din România îi avertizează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că marți, 31 ianuarie 2023, este anunțată o grevă generală.

În ceea ce privește circulația transportului public, pe linia circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar), mai multe informații despre circulația acestora se vor putea obține cu 24 până la 48 de ore în avans și pot fi consultate site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul în comun ar putea fi perturbat din cauza grevei șoferilor, dar și din cauza devierii unor linii de transport ca urmare a manifestațiilor care vor avea loc în orașe. Autoritățile franceze le recomandă cetățenilor să consulte în prealabil site-urile rețelei locale de transport în comun pentru mai multe informații despre circulația acestora, RATP: https://www.ratp.fr/.

De asemenea, se așteaptă și perturbări în circulația aeriană. Se pare că circulația curselor aeriene poate fi tulburată din cauza grevelor. Autoritățile le recomandă pasagerilor să fie calmi și răbdători și să verifice eventualele anulări/întârzieri ale zborurilor pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/. Totodată, nu sunt excluse nici perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit și insula Corsica.

Citeste si:
Care sunt revendicările angajaților din Sănătate
Care sunt revendicările...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.