Autoritățile din Estonia au decis să îl expulzeze pe Ambasadorul Rusiei la Tallinn, drept răspuns la decizia autorităților de la Moscova de a-l expulza pe ambasadorul Estoniei la Moscova. Estonia afirmă că acest pas este bazat pe măsura de reciprocitate.

Estonia îl expulzează pe Ambasadorul Rusiei la Tallinn

Ministerul al Afacerilor Externe din Estonia a declarat că a luat decizia de a-l expulza pe Ambasadorul Rusiei la Tallinn, după ce anterior aceeași decizie a fost luată de autoritățile de la Moscova. Estonia spune că respectă principiul reciprocității și recurge la aceeași măsură.

„Respectăm principiul reciprocităţii în relaţiile cu Rusia”, a anunțat luni într-o postare pe Twitter Ministerul estonian al Afacerilor Externe.

Potrivit Ministerul al Afacerilor Externe de la Tallinn, ambasadorul rus trebuie să părăsească Estonia în aceeaşi zi când și reprezentantul său diplomatic de la Moscova va părăsi țara, pe 7 februarie.

Recent, Rusia a acuzat Estonia de „rusofobie” și a luat decizia de expulzare a ambasadorului Estoniei la Moscova. Autoritățile de la Kremlin au luat această decizie după ce Tallinnul a expulzat 21 de diplomaţi ruşi şi alți angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Estonia.

Cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - fac parte din blocul NATO și solicită insistent Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard pentru a susține armata ucraineană contra atacurilor pe care le lansează armata rusă.

Rusia tună și fulgeră. Ce amenințări a lansat la adresa Finlandei

În cadrul unei conferințe de presă, Serghei Lavrov a afirmat despre Finlanda că ani de zile a fost un „model” de relații prietenoase, însă aceasta și-a schimbat „rapid” retorica față de Moscova. Lavrov este indignat de decizia Finlandei și spune că în cazul în care Finlanda va fi acceptată în NATO, Rusia va fi nevoită să ia „măsurile potrivite la granițele noastre”. Cele două țări au o graniță comună de 1.300 de kilometri.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Pe de altă parte, în 2022, președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu ar avea nicio problemă cu decizia lor de a face parte din blocul NATO.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.